Ανεβάζει ξανά τους τόνους ο Ερντογάν για Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο

Ανεβάζει ξανά τους τόνους ο Ερντογάν για Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο

Ο Τούρκος πρόεδρος επιχείρησε να ανεβάσει εκ νέου τους τόνους, κάνοντας αναφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, δηλώνοντας ότι ο πολεμικός στόλος της χώρας είναι έτοιμος και τονίζοντας πως «εάν χρειαστεί θα επέμβουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα και την συνάντησή του με τον ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν θα επιτρέψουμε να σφετεριστούν τα δικαιώματα της Βόρειας Κύπρου. Αν χρειαστεί θα επέμβουμε. Τα πλοία μας αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να πλεύσουν. Αν χρειαστούν να γίνουν βήματα, θα τα κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο προεδρικό μέγαρο.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι η Τουρκία «δεν αποφεύγει τις συνομιλίες», ωστόσο οι συνομιλητές της «οφείλουν να γνωρίζουν ότι πρέπει να μας σέβονται», ενώ ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα έχει στόχο την έναρξη σεισμικών ερευνών στις περιοχές που εντάσσονται στη συμφωνία της χώρας με τη Λιβύη.

«Εμείς στην ανατολική Μεσόγειο το μεγάλο μας άλμα το κάναμε με τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη. Η Τουρκία με το θέμα της Λιβύης, έδειξε την αποφασιστικότητα της και στο ζήτημα των σεισμικών ερευνών και στο θέμα των γεωτρήσεων. Εμείς εκεί μπορούμε να κάνουμε και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις».

«Η Ελλάδα ενοχλήθηκε διότι δεν διαθέτει τέτοια πλοία. Όμως η Ελλάδα δεν έχει και δικαιώματα στην περιοχή όπως έχουμε εμείς», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter