Ανοίγουν τα θερινά σινεμά με «Nomadland», «Wonder Woman 1984» και «Πρόστιμο»

Ανοίγουν τα θερινά σινεμά με «Nomadland», «Wonder Woman 1984» και «Πρόστιμο»

Επτά νέα φιλμ κάνουν πρεμιέρα στις καλοκαιρινές αίθουσες στις 21 Μαΐου από τα οποία ξεχωρίζει φυσικά το «Nomadland» που κέρδισε το Όσκαρ της καλύτερης ταινίας πριν από λίγες μέρες καθώς και η νέα περιπέτεια της Wonder Woman με υπότιτλο «1984».

Μετά από την εξάμηνη καραντίνα που έβαλε σε λουκέτο όλη την χώρα ο κινηματογράφος παίρνει και πάλι μπρος την ερχόμενη Παρασκευή21 Μαΐου. Τα γραφεία διανομής προγραμμάτισαν 7 «χρωστούμενα» φιλμ από την περσινή χρονιά από τα  οποία φυσικά το «Nomadland» της Κλόι Ζάο είναι το βαρύ όνομα της εβδομάδας χάρη στα 3 Όσκαρ που κατέκτησε στην πρόσφατη ειδική τελετή της 25ης Απριλίου. Η «Χώρα των νομάδων» όπως θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες είναι για ένα σκληρό αλλά συγκινητικό road movie με δυνατή πολιτική ματιά και πρωταγωνίστρια την Φράνσις Μακ Ντόρμαντ στο ρόλο μιας νεοάστεγης που ζει στο βαν της ύστερα από την κρίση του 2011 που της στέρησε τα πάντα.

Τα μπλοκμπάστερ εκπροσωπούνται από το «Wonder Woman: 1984» όπου η Γκαλ Γκαντότ υποδύεται εκ νέου την Αμαζόνα Νταϊάνα της DC που αναλαμβάνει να βοηθήσει τους ανθρώπους και η καινούργια της περιπέτεια την οδηγεί από τα χαρακώματα του Α Παγκοσμίου Πολέμου στην θατσερική Αγγλία του 1984.

Τα άλλα φιλμ που θα δούμε στην πρεμιέρα των θερινών είναι οι «Μάγισσες» του Ρόμπερτ Ζεμέκις, μια περιπέτεια φαντασίας βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ με την Αν Χάθαγουεϊ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το νεονουάρ του Φωκίωνα Μπόγρη «Το πρόστιμο» που έχει δύο υποψηφιότητες για βραβεία Ιρις (καλύτερης ταινίας και Β’ Ανδρικού Ρόλου στο Στάθη Σταμουλακάτο), το βρετανικό δράμα «Έξι λεπτά πριν τα μεσάνυχτα» του Αντι Γκόνταρντ με την Τζούντι Ντεντς, το «Soul» της Pixar που αναδείχτηκε από τα πρόσφατα όσκαρ ως το κορυφαίο animation του 2020 και η ιταλική κωμωδία «Τρία υπέροχα κορίτσια» του Ρολάντο Ραβέλο που αποτελεί ριμέικ της ισπανικής επιτυχίας «Είναι για το καλό σου» του 2017.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter