Ανοχύρωτη η βορειοανατολική Αττική: Πάνω από το 50% των αστυνομικών σε άλλες Υπηρεσίες

Ανοχύρωτη η βορειοανατολική Αττική: Πάνω από το 50% των αστυνομικών σε άλλες Υπηρεσίες

Δίχως επαρκή προσωπικό είναι τα Αστυνομικά Τμήματα της βορειοανατολικής Αττικής με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παράσχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες φύλαξης στον πολίτη, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν και έχουν προσλάβει χιλιάδες αστυνομικούς εντούτοις τα Αστυνομικά Τμήματα σε αυτές τις περιοχές σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το documentonews.gr είναι «γυμνά» από προσωπικό.

Δεκάδες αστυνομικοί από αυτούς που έπρεπε αν υπηρετούν στο Διόνυσο, τα Γλυκά Νερά, τη Ραφήνα, τα Βριλήσσια κτλ. έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες ενώ 80 από αυτούς διατίθενται για φύλαξη στόχων. Όπως για παράδειγμα το κανάλι Εψιλον όπου εργαζόταν ο Φουρθιώτης, το οποίο φυλάσσεται ακόμη σε 24ωρη βάση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το documentonews.gr στη Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής υπάγονται περί τα 22 Αστυνομικά Τμήματα. Πρόκειται για μία σειρά από περιοχές οι οποίες ξεκινούν από την Αγία Παρασκευή και φτάνουν μέχρι και το Μαραθώνα.

Μεταξύ αυτών η Νέα Ιωνία, η Αγία Παρασκευή, ο Άγιος Στέφανος, τα Γλυκά Νερά όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό με την δολοφονία της 20χρονης, η Νέα Μάκρη, τα Σπάτα, η Ραφήνα, ο Μαραθώνας κτλ.

Οι οργανικές θέσεις αστυνομικών που αντιστοιχούν σε αυτά τα τμήματα ανέρχονται σε περίπου 1.500. Ωστόσο οι αστυνομικοί που υπηρετούν ανέρχονται σε 1.200. Από αυτούς υπηρεσίες μπορούν να κάνουν οι 660. Δηλαδή σχεδόν οι μισοί από όσους θα έπρεπε να υπηρετούν εκεί, καθώς οι υπόλοιποι είτε έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες (370 για την ακρίβεια), είτε πρόκειται για δόκιμους αστυφύλακες (40), είτε έχουν διατεθεί για τη φύλαξη στόχων (80 στον αριθμό), ενώ άλλοι είτε απουσιάζουν λόγω αναρρωτικών αδειών (70) είτε κάνουν υπηρεσία γραφείου.

Για παράδειγμα μεταξύ των στόχων που φυλάν οι αστυνομικοί των τμημάτων αυτών είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Παιδείας ακόμη και το κανάλι Έψιλον όπου εργαζόταν ο προφυλακισμένος παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης. Στην Παιανία και τα Γλυκά Νερά από 46 αστυνομικούς που θα έπρεπε κανονικά να κάνουν υπηρεσίες έχουν μείνει μόλις 23.

Στην Αγία Παρασεκυή από 42 αστυνομικούς έχουν μείνει μόλις 18, σε Χολαργό και Παπάγου από 46 υπηρετούν 17, στα Βριλήσσια από 35 έχουν μείνει λιγότεροι από τους μισούς δηλαδή 17 και στη Νέα Ιωνία από 35 έχουν απομείνει μόλις 12.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter