Οργή σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα για το νέο κλείσιμο του εμπορίου – Τι διαμηνύουν στην κυβέρνηση

Οργή σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα για το νέο κλείσιμο του εμπορίου – Τι διαμηνύουν στην κυβέρνηση

Σε ανοιχτό… αντάρτικο καλεί τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας ο πρόεδρός του Κώστας Ζαφειρόπουλος ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε χαρακτηριστικά, πως είναι «απαράδεκτο να ενημερωνόμαστε μέσα στη νύχτα ότι δεν ανοίγουμε και είναι απαράδεκτο να μένουμε κλειστοί» και ότι «η μισή Ελλάδα είναι στο βαθύ κόκκινο και δεν έχουμε καταλάβει με ποιο σκεπτικό πάρθηκε η απόφαση».

Ο ίδιος, μάλιστα, ανέφερε ότι «δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση», υπογραμμίζοντας ότι «θα καλέσουμε όλους τους συναδέλφους και θα μείνουμε ανοικτά», καθώς όπως είπε «δεν έχουμε άλλο περιθώριο, είναι όλα στα κάγκελα».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρόπουλο, «δεν είμαστε εμείς εστία μετάδοσης του ιού, γιατί έχουμε υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούσαμε και θα τα τηρήσουμε».

Αναρωτήθηκε μάλιστα, «γιατί δεν κλείνει η Αθήνα και κλείνει η Πάτρα, αφού εκεί έχει περισσότερα κρούσματα» και τόνισε ότι έτσι κι αλλιώς «πολλοί δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν».

Έμποροι Θεσσαλονίκης: Πάρτε πίσω την απόφαση

Να πάρει πίσω την απόφασή της και να επιτρέψει την λειτουργία των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη από την προσεχή Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Στην ανακοίνωσή της η ΟΕΕΘ κάνει λόγο για «απαράδεκτη απόφαση, η οποία δοκιμάζει και άλλο τις αντοχές χιλιάδων επαγγελματιών και εμπόρων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο δίνουν μάχη επιβίωσης, λόγω της πανδημίας» και δηλώνει ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των επαγγελματιών και των εμπόρων του νομού».

Επιπλέον, στην ανακοίνωσή της η ΟΕΕΘ, αναφέρει ότι «μας προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά να αναστείλει το άνοιγμα της αγοράς για μία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, όπου χθες είχε 350 κρούσματα, όταν την ίδια ώρα, στην Αθήνα όπου καταγράφεται το 60% του συνόλου των κρουσμάτων της χώρας και οι ΜΕΘ έχουν πληρότητα 100%, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά από την προσεχή Δευτέρα 5/4».

Διαμαρτυρία Ζέρβα

Έκκληση προς όλους τους αρμόδιους να αναθεωρήσουν τη στάση τους σε ό,τι αφορά την απόφαση που λήφθηκε για αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από την Δευτέρα 5/4 στη Θεσσαλονίκη, απευθύνει με σημερινή του ανακοίνωση ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ζέρβας χαρακτηρίζει «αιφνιδιαστική» και «δυσάρεστη» την εξαίρεση της Θεσσαλονίκης από το άνοιγμα του λιανεμπορίου την προσεχή Δευτέρα 5/4, τη στιγμή μάλιστα που «όλοι ανέμεναν το αντίθετο», υπογραμμίζει.

«Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις έκαναν τον προγραμματισμό τους, και μετά από τόσους μήνες πιστής αντιμετώπισης των μέτρων, μήνες οικονομικής ζημίας και κλειστών καταστημάτων, δικαιούνται καλύτερης αντιμετώπισης», σημειώνει χαρακτηριστικά, και τονίζει ότι «οι συνεχείς αλλαγές αποφάσεων και οι ανατροπές απομειώνουν την αξιοπιστία, προκαλούν σύγχυση και εν τέλει υποσκάπτουν τη συλλογική προσπάθεια».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter