Απέτυχε στον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος, πρέπει να δώσει την ΠΑΕ

Απέτυχε στον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος, πρέπει να δώσει την ΠΑΕ

Δύο λέξεις έρχονται στο μυαλό των φιλάθλων του Παναθηναϊκού κάθε φορά που συζητούν για τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Αλαφούζου στην ΠΑΕ: Αποτυχία διαρκείας…

Ο Γιάννης Αλαφούζος μέσα σε μία δεκαετία έχει βάλει περισσότερα από 85 εκατ. ευρώ στο τριφύλλι και έχει πετύχει μία τρύπα στο νερό. Για να μην τον αδικούμε, ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει ένα κύπελλο Ελλάδας το μακρινό 2014. Είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει όραμα και πλάνο για την ομάδα κι αν κάτι τον κρατάει «ζεστό» τους τελευταίους μήνες είναι το πρότζεκτ του Βοτανικού. Η κυβέρνηση και ο Δήμος Αθηναίων θέλουν να κατασκευάσουν γήπεδο στον Παναθηναϊκό, χωρίς να καταβάλει ένα ευρώ ο ιδιοκτήτης της εταιρίας. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ το ξεκίνησε η Ντόρα Μπακογιάννη το 2005 και το επανέφερε στο προσκήνιο ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης.

Το μέλλον

Για δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο επτάμηνο έκανε την εμφάνιση του ο ομογενής επιχειρηματίας Μάρκος Δρακωτός, ο οποίος ως εκπρόσωπος κονσόρτσιουμ Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Απέφυγε τα μεγάλα λόγια και άρχισε από τα βασικά μίας αγοραπωλησίας. Ζήτησε να γίνει αναλυτικός έλεγχος στα οικονομικά της ΠΑΕ. Για να προχωρήσουν βέβαια οι διαδικασίες μεταβίβασης της εταιρίας θα πρέπει να πουλήσει τις μετοχές του ο Γιάννης Αλαφούζος. Και εδώ είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Θα πουλήσει ο μίστερ ΣΚΑΪ τις μετοχές του στην ΠΑΕ ή θα πατήσει πάνω στο πρότζεκτ του Βοτανικού και θα απορρίψει την διαπραγμάτευση με τους Ελληνοαμερικανούς; Ο Γιάννης Αλαφούζος πρέπει να πουλήσει τον Παναθηναϊκό γιατί απέτυχε ως μεγαλομέτοχος και η ομάδα του όχι μόνο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αλλά δεν μπορεί να κοντράρει ούτε τον Αρη. Και για να μπορέσει να διεκδικήσει και πάλι τίτλους, πρέπει να δώσει την ΠΑΕ ο μεγαλομιντιάρχης, ο οποίος δεν μαθαίνει από τα παθήματα του στο ποδόσφαιρο.

Ο Μ. Δρακωτός στις 23 Οκτωβρίου 2020 μιλώντας σε αθλητική εφημερίδα είχε δηλώσει: «Ισχύει ότι υποβάλαμε μία άκρως δελεαστική και δίκαιη αρχική πρόταση, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, υπό την προϋπόθεση της αποστολής των οικονομικών στοιχείων. Αναλόγως με τα αποτελέσματα του ελέγχου που θα ακολουθούσε, θα καταθέταμε την τελική μας πρόταση. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σαφή εικόνα της οικονομικής κατάστασης. Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα γι’ αυτό και επιμένουμε στα οικονομικά στοιχεία».

Με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες 11 Μαϊού στην ουσία επανέλαβε τα ίδια: «Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σεβόμενοι όλοι την ιστορία του συλλόγου και τον κόσμο του, γι’ αυτό και επιμένουμε στα οικονομικά στοιχεία. Στο πλαίσιο αυτό, προτιθέμεθα, αφού πρώτα συλλέξουμε τις πληροφορίες για την κατάσταση της ομάδας, να προχωρήσουμε σε ένα δεύτερο στάδιο, στην άμεση ανάθεση σε ξένη εταιρεία ελεγκτών, εγνωσμένου κύρους, για διενέργεια πλήρους ελέγχου στα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου, προκειμένου, εν συνεχεία, να καταθέσουμε την τελική μας πρόταση».

Αυτό που πρέπει να κάνει ο Γ. Αλαφούζος είναι να ελέγξει την φερεγγυότητα των υποψήφιων αγοραστών. Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται άλλωστε εδώ και ημέρες οπότε έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί αν ο Μ. Δρακωτός και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται είναι σοβαροί και έχουν οικονομική επιφάνεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter