Απαγόρευση διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης στο Παρίσι

Απαγόρευση διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης στο Παρίσι

Μετά τις βίαιες διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ σε πόλεις της Γερμανίας, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, ζήτησε και πέτυχε από την αστυνομία Παρισίων την απαγόρευση διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης που θα λάμβανε χώρα στην πόλη.

Πιο συγκεκριμένα, το αστυνομικό τμήμα Παρισίων απαγόρευσε την διαδήλωση που θα λάμβανε χώρα το Σάββατο 15 Μαΐου στην πόλη. Ο αρχηγός της αστυνομίας, Ντιντιέ Λαλμόν, για να δικαιολογήσει την απαγόρευση επικαλέστηκε τον κίνδυνο για «σοβαρή διατάραξη της κοινωνικής τάξης» καθώς και το ενδεχόμενο για «επιθέσεις σε συναγωγές».

Οι διοργανωτές της διαδήλωσης κατέθεσαν έφεση στο διοικητικό δικαστήριο για ακύρωση της απόφασης, λέγοντας ότι είναι «άδικη και προσβλητική».

Η κοινοβουλευτική αριστερά επέκρινε την απαγόρευση. «Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο όπου η έκφραση αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους και η διαμαρτυρία ενάντια στην ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ απαγορεύεται», παραπονέθηκε ο Ζαν Λυκ Μελανσόν. Ισχυρίστηκε ότι ο σκοπός της απαγόρευσης είναι η πρόκληση επεισοδίων και ο στιγματισμός υπερασπιστών των Παλαιστινίων. Ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της οργάνωσης Αλληλεγγύης Γαλλίας-Παλαιστίνης, Μπερτράν Ελμπρόν, συνελήφθη την Τετάρτη καθώς έβγαινε από το υπουργείο Εξωτερικών μετά από συνάντηση με εκπρόσωπο του για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στην Παλαιστίνη. Κατηγορήθηκε για πρόκληση σε διαδήλωση.

Με πληροφορίες από FAZ, Le Monde

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter