Απεργία: Στα λιμάνια δεμένα τα πλοία – «Καλά κάνουν την απεργία και μπράβο τους» (Video)

Απεργία: Στα λιμάνια δεμένα τα πλοία – «Καλά κάνουν την απεργία και μπράβο τους» (Video)
Φωτογραφεία αρχείου

Θυελλώδεις αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη με αποκορύφωμα τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις, εκτός των άλλων, και στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι ναυτεργάτες διαμαρτύρονται για το επαίσχυντο νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη και «ψαλιδίζει» τα εργασιακά τους δικαιώματα, ευρισκόμενοι στους καταπέλτες των πλοίων, περιφρουρώντας την απεργία, όπως είχαν προαναγγείλει.

Την ίδια ώρα, οι επιβάτες των πλοίων ταλαιπωρούνται καθώς δεν έλαβαν ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Επιβάτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε: «Είχαμε κλείσει εισιτήριο. Η εταιρεία δεν παίρνει καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι θα γίνει κανονικά το δρομολόγιο και είμαστε εδώ και περιμένουμε. Καλά κάνουν οι άνθρωποι και κάνουν την απεργία τους και μπράβο τους. Είμαστε εδώ, δε μιλάει κανένας, δε βγαίνει κανένας».

«Είμαστε εδώ από το πρωί, έχουμε πληρώσει ταξί αλλά η εταιρεία τίποτα», λέει άλλη επιβάτης.

Μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης των Μηχανικών, Θανάση Αγγελάκη, ανέφερε πως σε όλα τα λιμάνια βρίσκεται σε εξέλιξη η 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Διαβάστε επίσης: Mαζικό «όχι» στο αντεργατικό νομοσχέδιο – Ποιοι απεργούν και πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σύμφωνα και με το OPEN, αρκετοί ταξιδιώτες δεν έλαβαν καμία ενημέρωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για το αν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια με αποτέλεσμα να κατέβουν στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να διαπιστώσουν αν θα ταξιδέψουν ή όχι. Αρκετοί μάλιστα, σύμφωνα με το Open αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα εισιτήριά τους αφού τα δρομολόγια ακυρώνονται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter