«Απογειώθηκε» για το Τόκιο μέσω Ολλανδίας ο Ελιούντ Κιπτσόγκε

«Απογειώθηκε» για το Τόκιο μέσω Ολλανδίας ο Ελιούντ Κιπτσόγκε

Ο Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο, Ελιούντ Κιπτσόγκε, ήταν ο νικητής στον αγώνα που διεξήχθη (18/04) στο Ενσέντε της Ολλανδίας με χρόνο 2 ώρες, 4 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Η προετοιμασία του 36χρονου Κενυάτη δρομέα μεγάλων αποστάσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο συνεχίστηκε με έναν πρωτότυπο αγώνα που έγινε στις πίστες ενός αεροδρομίου!

Κυριάρχησε σαφώς των αντιπάλων του, μεταξύ των οποίων και ο συμπατριώτης του, Τζόνθαν Κορίρ που τον συνόδευσε μέχρι τα 30 χλμ, τερματίζοντας περισσότερο από δύο λεπτά πιο πίσω (2 ώρες 06 λεπτά 40 δευτερόλεπτα).

Ο Κιπτσόγκε, ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να τερματίσει τα 42.195μ. της διαδρομής του μαραθωνίου σε λιγότερο από 2 ώρες (1 ώρα, 59 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα’), σε ανεπίσημο αγώνα στο Prater Park της Βιένης, τον Οκτώβριο του 2019,  στο Ενσέντε απέδειξε την υπεροχή του, στον πρώτο του αγώνα μετά τη μέτρια εμφάνιση στον Μαραθώνιο του Λονδίνου τον περασμένο Οκτώβριο, όταν είχε τερματίσει στην 8η θέση.

Πέτυχε την καλύτερη παγκόσμια απόδοση της χρονιάς και τον ένατο γρηγορότερο χρόνο του πάνω από 42,195 χλμ., τρεις μήνες πριν από τον Ολυμπιακό μαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί στο Σαπόρο της Βόρειας Ιαπωνίας.

Ο συγκεκριμένος μαραθώνιος, διοργανώθηκε από την NN Mission, την εταιρεία του Ολλανδού μάνατζέρ του, Τζος Χέρμενς, σε πίστα οκτώ χιλιομέτρων, χωρίς κοινό και εκτεθειμένη στους ανέμους.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter