Αποκλείουν τους δημοσιογράφους από τη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου

Αποκλείουν τους δημοσιογράφους από τη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου

Μόνο η ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο και το Anadolu θα καλύψουν δημοσιογραφικά τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαϊου. Φαίνεται ότι η Αθήνα προσπαθεί να ελέγξει την «ρεβάνς» του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών… αποκλείοντας τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ, που επιβεβαίωσε την εν λόγω πληροφορία,  οι λόγοι του αποκλεισμού σχετίζονται με τα υγειονομικά μέτρα προστασίας… Βέβαια, ξεχνούν ότι η ενημέρωση και η δημοκρατία δεν μπαίνουν σε καραντίνα, ειδικά τη στιγμή που στο Υπουργείο Υγείας γίνονται rapid test σε δημοσιογράφους στις καθιερωμένες συνεντεύξεις τύπου για τη πορεία της πανδημίας.

Η Αθήνα φοβάται τη «ρεβάνς» της Άγκυρας, μετά το διπλωματικό φιάσκο του Δένδια στην Άγκυρα, όπου ανέβηκαν οι τόνοι και παραβιάστηκε κάθε διπλωματικό πρωτόκολλο. Από ότι φαίνεται η ελληνική διπλωματία δεν μπορεί και δεν θέλει να τηρήσει μία σταθερή στάση για πάνω από ένα μήνα πατώντας σε δύο βάρκες. Θέλει να ρίξει τους τόνους αλλά ξέρει ότι θα ανάψουν τα αίματα από την άλλη μεριά, κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να ενημερωθούν οι πολίτες από άλλα μέσα πέρα από φίλια ΜΜΕ.

Άλλωστε, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έρχεται σε επίσημη επίσκεψη έχοντας διαρρεύσει από πριν την εκρηκτική ατζέντα των συνομιλιών στην τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ. Μάλιστα την περιοδεία του θα τη ξεκινήσει με μία «ιδιωτική επίσκεψη» στη Θράκη προτού μεταβεί στην Αθήνα φροντίζοντας να δυναμιτίσει περαιτέρω το ήδη εύθραυστο κλίμα.

Σύμφωνα με τη Σαμπάχ, τα θέματα της ατζέντας θα είναι:

-ΑΟΖ και οι «διαφιλονικούμενες» περιοχές σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

-καθορισμός υφαλοκρηπίδας

-Κυπριακό και οι συνομιλίες στη Γενεύη

-«υποστήριξη της Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις»

-επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών

-«τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και

-η πρόταση της Τουρκίας για διεθνή διάσκεψη για την ανατολική Μεσόγειο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter