Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για την προκλητική τροπολογία αμνήστευσης των λοιμωξιολόγων (Video)

Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για την προκλητική τροπολογία αμνήστευσης των λοιμωξιολόγων (Video)

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε την τροπολογία που καθιερώνει το ακαταδίωκτο των λοιμωξιολόγων, καθιστώντας σαφές ότι θα απέχει από τη συζήτηση και την ψηφοφορία του νομοσχεδίου, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Γιάννη Ραγκούση να εξαπολύει «πυρά» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε καν στην ψηφοφορία αυτής! Και γενικότερα στην ψηφοφορία διότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε αυτή την απαράδεκτη ενοχική τροπολογία που πάτε να ψηφίσετε!», τόνισε.

Διαβάστε επίσης: Αμνηστεύουν τους λοιμωξιολόγους μετά τους τραπεζίτες

«Πρόκειται για μία τροπολογία και ένα άρθρο για το οποίο πρέπει να επιστρέψει ο υπουργός Υγείας και να ανακοινώσει τώρα την απόσυρσή του», ανέφερε στην παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Ραγκούσης, επισημαίνοντας ότι με την εν λόγω τροπολογία η κυβέρνηση «βάζει ταφόπλακα στην εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην επιστημονική κοινότητα διαχείρισης της πανδημίας».

«Αντί να δώσετε στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων, τα πρακτικά της εθνικής Επιτροπής της Δημόσιας Υγείας που αποτελείται κυρίως από υπηρεσιακά και κυβερνητικά στελέχη επιχειρείτε αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία την πεποίθηση ότι κάτι πρέπει να κρύψουν, ότι κάτι υπάρχει κάτι αντιεπιστημονικό, κάτι αντιορθολογικό κάτι ζημιογόνο για την υγεία των πολιτών;

Αυτή η τροπολογία γι αυτό είναι ενοχική γιατί έρχεται σήμερα να πει στην ελληνική κοινωνία ότι όλοι αυτοί που συμμετείχαν σε αυτές τις επιτροπές κάτι έχουν να κρύψουν! Και εδώ να υπογραμμίσω με απόλυτο τρόπο: Θα είμαστε οι πρώτοι που θα υπερασπιστούμε την επιστημονική κοινότητα για την ελευθερία έκφρασης επιστημονικής γνώσης έναντι οποιουδήποτε μπορεί να στραφεί εναντίον τους. Βεβαίως και θα μπούμε εμείς μπροστά για να τους προστατέψουμε σε αυτή την περίπτωση. Αλλά δε μιλάμε γι αυτό: Μιλάμε για μία διάταξη που λέει ότι δεν διώκονται, δεν ευθύνονται και δε δίνουν εξηγήσεις», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter