Απόπειρα βιασμού στο μπάσκετ: «Επιχειρήθηκε συγκάλυψη»

Απόπειρα βιασμού στο μπάσκετ: «Επιχειρήθηκε συγκάλυψη»

Υπόνοιες συγκάλυψης αφήνει με δηλώσεις του ο δικηγόρος της υπαλλήλου που καταγγέλλει περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στους κόλπους της Ομοσπονδίας μπάσκετ.

Ο Απόστολος Λύτρας μίλησε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Open για «περιστατικό που ήταν γνωστό από καιρό» και τόνισε ότι οι προσπάθειες της κοπέλας για διαλεύκανση μέσω της ΕΟΚ αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία.

Η σχετική επώνυμη καταγγελία έγινε από την παθούσα χθες, στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και αναμένεται να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα. Το όνομα του φερόμενου ως δράστη δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά πρόκειται για εν ενεργεία ανώτατο στέλεχος της ΕΟΚ, που δεν βάζει υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές.

«Υπάρχει μία σοβαρή καταγγελία, βρίσκεται στα χέρια του κ. Αυγενάκη», εξήγησε ο δικηγόρος Λύτρας. «Θα απευθυνθούμε και στην Εισαγγελία και θα περιμένουμε τις διαδικασίες. Από τις πληροφορίες μου, το περιστατικό ήταν γνωστό στο χώρο του μπάσκετ. Η καταγγέλλουσα το είχε εκμυστηρευτεί σε αρκετούς ανθρώπους, αλλά δεν βρήκε καμία υπεράσπιση από την ομοσπονδία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η καταγγελία αφορά δύο πράξεις: «Η μία το έγινε το 2014 και είναι απόπειρα βιασμού και η δεύτερη το 2018 και αφορά σεξουαλική παρενόχληση και εκβιασμό. Το θύμα επιχείρησε το 2019 να κάνει μία προφορική καταγγελία στην ομοσπονδία, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση».

Η ΕΟΚ μίλησε χθες -με επίσημη ανακοίνωση- για απόπειρα τρομοκράτησης και εκβίασης, εν όψει των αρχαιρεσιών της Κυριακής 28 Μαρτίου: «Λίγο πριν από τις εκλογές, η επιχείρηση ανάδειξης φερόμενης καταγγελίας και ειδικά ο τρόπος αυτής μέσω διαρροών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και υπόνοιες. Τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΟΚ θα επιληφθούν άμεσα επί των δημοσιευμάτων με κάθε νόμιμο μέσο. Ουδείς υπεράνω της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Το ελληνικό μπάσκετ, 6ο στον κόσμο και 3ο στην Ευρώπη, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν και από τίποτα».

«Αυτή δεν είναι απάντηση», σχολίασε ο Απόστολος Λύτρας. «Αναφέρει πως η καταγγελία έγινε δήθεν επειδή υπάρχουν εκλογές. Δεν είναι απάντηση, για μία τόσο σοβαρή καταγγελία. Θα ενδιέφερε την υπάλληλο τι θα γίνει με τις εκλογές; Η ομοσπονδία δεν γνωρίζει την καταγγελία και δεν θα έπρεπε να βιαστεί να βγάλει ανακοίνωση για τις εκλογές. Έτσι και αλλιώς, τα περισσότερα μέλη της τωρινής διοίκησης δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές. Ήταν μία άστοχη κίνηση και κίνηση πανικού».

Σχετικά με το «τάιμινγκ» της καταγγελίας, ο δικηγόρος του θύματος είπε ότι η κοπέλα «είχε τον φόβο, όπως τον έχουν όλα τα θύματα. Φοβούνται ότι δεν μπορούν να αποδείξουν, φοβούνται ότι θα υπάρχει μια δημόσια κατακραυγή. Τα θύματα δεν πρέπει να φοβούνται, πρέπει να μιλάνε».

Ο κ. Λύτρας συμπλήρωσε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν και άλλες καταγγελίας για τον συγκεκριμένο παράγοντα. Mιλώντας χθες σε ραδιοφωνική εκπομπή του Over FM, o υποψήφιος πρόεδρος Παναγιώτης Φασούλας είπε ότι ο ίδιος δεν είχε ακούσει το παραμικρό για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter