Από γκάφα σε γκάφα πηγαίνει η κυβέρνηση 

Από γκάφα σε γκάφα πηγαίνει η κυβέρνηση 

Διαφορά μεταξύ ιδιωτών βλέπει τώρα η κυβέρνηση στη δίωξη της ΕΛ.ΑΣ κατά του Documento και του Κώστα Βαξεβάνη. 

Εμφανώς χαμένα τα έχει η κυβέρνηση όσον αφορά τις διώξεις της ΕΛΑΣ, εναντίον του Documento και του εκδότη του Κώστα Βαξεβάνη, πηγαίνει από γκάφα σε γκάφα και αυτοδιαψεύδεται.

Χθες η κυβέρνηση, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που  κατήγγειλε την μεθόδευση της ΕΛΑΣ, προσπάθησε  να ταυτίσει την Κουμουνδούρου με το Documento και τον εκδότη του. Δεν πέρασαν 24 ώρες και η κυβέρνηση αλλάζει τακτική, αποστασιοποιείται και επιχειρεί να το εμφανίσει σαν μία διαφορά μεταξύ ιδιωτών. Στην ερώτηση που υπέβαλε στο μπρίφινγκ ο συντάκτης του Documento: «Πώς σχολιάζει η κυβέρνηση τις κινήσεις της ΕΛΑΣ εναντίον του Documento και του εκδότη του, επειδή δημοσιοποίησε επώνυμες καταγγελίες πολιτών για βασανισμούς -όπως και της Εφ.Συν; Ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας;», η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη απάντησε: «δεν έχω να σχολιάσω κάτι για μηνύσεις που έχουν υποβάλλει ιδιώτες».

Όπως σχολίασε ο Κώστας Βαξεβάνης με tweet «χθες ήταν ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ με Βαξεβάνη και οι ιδιώτες ήταν καλοί οικογενειάρχες». Εκτός εάν η κυβέρνηση με καθυστέρηση παίρνει αποστάσεις και έτσι αποδοκιμάζει τον αντιφατικό χειρισμό που έκανε κατά του Documento η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ.  Να θυμίζουμε ότι το Documento δημοσιοποίησε τις επώνυμες καταγγελίες για βασανισμούς πολιτών, χωρίς να κατονομάσει αστυνομικούς. Ωστόσο 22 αστυνομικοί ένιωσαν θιγμένοι και έστειλαν εξώδικο στην εφημερίδα στο οποίο οι ίδιοι έβαλαν τα ονόματά τους. To Documento ακολουθώντας την πάγια τακτική που επιβάλλει η δεοντολογία δημοσιοποίησε αυτούσιο το εξώδικο. Οι αστυνομικοί που είχαν βάλλει τα ονόματά τους και ενώ δεν είχαν ζητήσει ανωνυμία, υπέβαλαν μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και η αστυνομική υπηρεσία, δηλαδή η συνάδελφοί τους, κινήθηκε εναντίον του μηνυθέντος εκδότη. Η όλη σύλληψη είναι παρανοϊκή και δείχνει απλώς ότι κάποιοι έχουν πάρει στα σοβαρά ότι «αυτή η κυβέρνηση τους έλυσε τα χέρια για να κάνουν ότι γουστάρουν».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μόνη ευρωπαϊκή κυβέρνηση που κάνει ότι μπορεί για να χρεωθεί αστυνομική δίωξη κατά εφημερίδας επειδή τόλμησε να ανταποκριθεί στην αποστολή της, όπως αναγνώρισε ακόμη και η ΕΣΗΕΑ με την καθυστερημένη ανακοίνωσή της. Η εν γένει συμπεριφορά εκθέτει την ΕΛΑΣ και την εμφανίζει σαν συντεχνιακό σώμα που αμύνεται του κεκτημένου να κακοποιεί τους πολίτες ή σε κάθε περίπτωση να μην δέχεται έλεγχο από τα Μέσα Ενημέρωσης. Ο έλεγχος των δυνάμεων καταστολής είναι δημοκρατική κατάκτηση ακόμη και αν ασκείται με υπερβολή, κάτι που δεν συμβαίνει επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες αστυνομικών. Συμπεριφορά που αρμόζει σε αυταρχικές δημοκρατίες τύπου Ερντογάν και όχι σε χώρα στον πυρήνα της ΕΕ.

Η συμπεριφορά αυτή είναι απλώς ένα επεισόδιο της εμμονής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη, επειδή ο εκδότης έχει επανειλημμένα θέσει δημοσίως το ζήτημα των δανείων του πρωθυπουργού και της συζύγου του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter