Στον εισαγγελέα ο Φουρθιώτης – Κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση

Στον εισαγγελέα ο Φουρθιώτης – Κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, μετά τη σύλληψή του, ο οποίος είχε προσαχθεί την Μ. Τρίτη στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορείται για  εγκληματική οργάνωση. Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ που μείωσε ορισμένα από τα υπερβολικά μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν διατεθεί για την προστασία του.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό που αποστέλλεται αυτή τη στιγμή στην Εισαγγελία, ο Μένιος Φουρθιώτης και οι άλλοι τρεις που συνελήφθησαν κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε έκρηξη, ενώ οι δύο φερόμενοι ως εκτελεστές του κατηγορούνται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας εξαιτίας της συμπλοκής τους με αστυνομικούς.

Δείτε επίσης: «Όχι» από το ΣτΕ στο αίτημα Φουρθιώτη για αναστολή της μείωσης των μέτρων ασφαλείας του

Ο γνωστός παρουσιαστής που πέρασε όλη τη νύχτα στο τμήμα Εκβιαστών της ΓΑΔΑ κατηγορείται για ηθική αυτουργία για τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα, τις οποίες όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο συλληφθέντες για να τις υλοποιήσουν. Ο τρίτος από τους συλληφθέντες, είναι ο αδελφός ενός εκ των δύο, ο οποίος φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών στις 17 Απριλίου.

Οι αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τους προσωπικούς υπολογιστές που κατέσχισαν από το σπίτι του καθώς επίσης και τις τηλεφωνικές του συνομιλίες. Από τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ προκύπτει επαφή από το παρελθόν του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς τους οποίους  και είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν ως σεκιούριτι. Πρόκειται για  ανθρώπους της νύχτας με πλούσιο βιογραφικό από εκβιασμούς σε μαγαζιά, «μπραβιλίκια», εκφοβισμούς σε πρόσωπα κατόπιν παραγγελίας που δεν διστάζουν να αναλάβουν ακόμα και συμβόλαια φυσικής εξόντωσης.

Τι έδειξε η βαλλιστική έρευνα

Παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στους πυροβολισμούς κατά του σπιτιού του Φουρθιώτη στις 17 Απριλίου είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε κατά τη συμπλοκή με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην οδό Θησέως στην Νέα Ερυθραία που πήγαν να ελέγξουν μια περίεργη μηχανή. Σημειώνεται ότι σε έναν από τους δράστες της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών στην Νέα Ερυθραία, έπεσε ένα σακίδιο και έτσι ταυτοποιήθηκε το DNA του. Με αυτό τον τρόπο έφτασαν οι αστυνομικοί στον έναν από τους δυο δράστες.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες μετά τις δημόσιες καταγγελίες του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος κατήγγειλε ότι στις 6 Απριλίου (τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία Γ. Καραϊβάζ) κάποιο πρόσωπο τον είχε ενημερώσει, παρουσία του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη, πως ο Φουρθιώτης αναζητούσε στο χώρο της νύχτας εκτελεστές για να πυροβολήσουν το σπίτι του προκειμένου να δικαιολογήσει την αφαίρεση της αστυνομικής του φρουράς και επίσης και να «χτυπήσουν» δύο δημοσιογράφους, εκ των οποίων ο ένας ο Κ. Βαξεβάνης. Πληροφορίες τις οποίες ο Κώστας Βαξεβάνης επιβεβαίωσε και ενόρκως καταθέτοντας στο τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το βράδυ της Δευτέρας 26 Απριλίου.

Η έρευνα συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη.

Ποιοι είναι οι δύο εκτελεστές των συμβολαίων Φουρθιώτη

Όσον αφορά τους εκτελεστές των σχεδίων του Μένιου Φουρθιώτη πρόκειται για τον Γ.Π. και τον Γ.Σ., ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν δράσει σε πολλές παρόμοιες περιστάσεις σαν ομάδα, ενώ ο πρώτος έχει -σύμφωνα με πηγές της Ασφάλειας- και «στενές» σχέσεις με επιχειρηματία με τον οποίο συνεργάζεται ο Μένιος Φουρθιώτης

Και οι δύο προσήχθησαν χθες στη ΓΑΔΑ για να ανακριθούν από το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αθηνών.

«Όχι» από το ΣτΕ στο αίτημα Φουρθιώτη

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε την αίτηση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ που μείωσε ορισμένα από τα υπερβολικά μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν διατεθεί για την προστασία του.

Όπως είναι γνωστό, με την εν λόγω από 31-3-2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ, έπαυσε η προσωπική φρούρηση του Μένιου Φουρθιώτη (4 αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσυκλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) που είχε χορηγηθεί και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.

Αναλυτικά, το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Χριστιάνα Μπολόφη), με την υπ’ αριθμ. 90/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, απέρριψε το αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη, με το σκεπτικό ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ «δεν δικαιολογεί τη χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί».

Διαβάστε τη συνέχεια: «Όχι» από το ΣτΕ στο αίτημα Φουρθιώτη για αναστολή της μείωσης των μέτρων ασφαλείας του

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το οργανωμένο έγκλημα οργιάζει ανεξέλεγκτο

Οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα δεν αφήνει αμέτοχα και τα πολιτικά κόμματα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σχολιάσει πως «οι τελευταίες εξελίξεις και οι διαρροές της ΕΛ.ΑΣ γύρω από τον κ. Φουρθιώτη φαίνεται πως επιβεβαιώνουν τις σοκαριστικές καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. Επιβεβαιώνουν όμως και ότι το οργανωμένο έγκλημα οργιάζει ανεξέλεγκτο στην Ελλάδα της Ν.Δ., βάζοντας για πολλοστή φορά στο στόχαστρό του ακόμα και δημοσιογράφους».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένει από τον πρωθυπουργό «έστω και με καθυστέρηση ενός μήνα, να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι συνεργάτες του που έχουν σχέσεις με τον κ. Φουρθιώτη, όπως και ο ίδιος καταγγέλλει το τελευταίο διάστημα, και τι είδους σχέσεις είναι αυτές, για να φτάσουν στο σημείο να αναθέσουν τη φύλαξή του σε μισό αστυνομικό τμήμα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter