Απύθμενο θράσος, εγκληματική αδιαφορία

Απύθμενο θράσος, εγκληματική αδιαφορία

Λένε ότι τον Μητσοτάκη τον επηρεάζει περισσότερο από όλους ο πρώην δημοσιογράφος λογογράφος του Γιάννης Βλαστάρης. Είτε όμως ισχύει αυτό είτε όχι, αυτός που κουβαλάει τη «γραμμή» από κανάλι σε κανάλι όταν ο πρωθυπουργός δεν κάνει να μιλήσει, ώστε να μη χρεωθεί άμεσα αυτά που αποφάσισε και υλοποιεί, είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Οταν λοιπόν για τις διασωληνώσεις στους διαδρόμους και τα ασθενοφόρα που γυρνούν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο εμφανίζεται ο «αντ’ αυτού» να δηλώνει ότι «υπάρχει μια αναμονή πολύ περιορισμένη των είκοσι τεσσάρων ή λίγο περισσότερων ωρών», η δήλωση δεν αφορά μόνο αυτόν αλλά όλη την «επιτελική» κυβέρνηση και πρωτίστως τον επικεφαλής της Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γιατί αυτός, ανεξαρτήτως ποιος και πότε τον συμβούλευσε, αποφάσισε ότι το ΕΣΥ και η ενίσχυσή του δεν περιλαμβάνονται στα νεοφιλελεύθερα σχέδιά του. Αυτός, ανεξαρτήτως τι έλεγαν και τι λένε οι συνεργάτες του, από τον Κικίλια μέχρι τον Βορίδη και από τον Χρυσοχοΐδη μέχρι τον Σταϊκούρα και τον Σκυλακάκη, αποφάσισε ότι δεν θα προσληφθούν γιατροί και δεν θα φτιαχτούν κλίνες ΜΕΘ. Οπως, βέβαια, αυτός και όχι ο ολίγιστος Θεοχάρης αποφάσισε ότι σε περίπου σαράντα ημέρες ανοίγει ο τουρισμός γιατί έτσι είπε η γερμανική TUI, που έχει βέβαια δική της τακτική και στρατηγική.

Κι όταν ανοίγει ο τουρισμός πρέπει να ανοίξει και η εστίαση, γιατί τουρισμός χωρίς εστίαση δεν υπάρχει. Οπότε γίνεται υποχρεωτικό και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το οποίο δεν μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες να μένει κλειστό.

Και τελικά είναι ο πρωθυπουργός και όχι οι επιδημιολόγοι και οι «επιτελικοί» παρατρεχάμενοι αυτός που πρέπει να εξηγήσει γιατί καταστήματα και κλάδοι που έμειναν κλειστοί σε καλύτερες συνθήκες ανοίγουν σε τρισχειρότερες.

Δεν θα το εξηγήσει βέβαια. Γιατί οι νεοφιλελεύθεροι έχουν εξοστρακίσει κάθε έννοια λογοδοσίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter