Αστυνομικές προκλήσεις και επίθεση κατά διαδηλωτών στο Σύνταγμα (Photos & Video)

Αστυνομικές προκλήσεις και επίθεση κατά διαδηλωτών στο Σύνταγμα (Photos & Video)

Σπουδαστές δραματικών σχολών πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα με αφορμή τις κυβερνητικές εκδηλώσεις για το άνοιγμα της πινακοθήκης κι ενώ ο κλάδος των καλλιτεχνών βρίσκεται αντιμέτωπος με την αβεβαιότητα.

Κατά τη διάρκεια της ειρηνικής διαμαρτυρίας των σπουδαστών δεν έλειψαν οι προκλήσεις από την πλευρά της αστυνομίας. Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο που καταγράφηκε στο παρακάτω βίντεο, με αστυνομικό να απωθεί με την ασπίδα του νεαρή σπουδάστρια. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο κόσμος που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο Σύνταγμα αποδοκίμασε έντονα τους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν δίστασαν να τα βάλουν με… ακίνητους διαδηλωτές.

Παράλληλα, υπάρχουν και καταγγελίες που αναφέρουν χρήση χημικών από την πλευρά της αστυνομίας, προκειμένου να απομακρύνουν τους σπουδαστές – διαδηλωτές από την πλατεία Συντάγματος.

«Τα παιδιά ήταν στην αρχή στην πάνω πλευρά του Συντάγματος μέχρι που ήρθαν τα ΜΑΤ και τους έδιωξαν, ψεκάζοντας και σπρώχνοντας τους. Τώρα είναι στην κάτω πλευρά, τα ΜΑΤ στέκονται δίπλα αλλά έχει πολλές κάμερες», αναφέρει χαρακτηριστικά μία εξ αυτών.

Φωτογραφίες από την κινητοποίηση των σπουδαστών

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter