«Ατύχημα» για τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη ο ξυλοδαρμός 13χρονου στη Λάρισα

«Ατύχημα» για τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη ο ξυλοδαρμός 13χρονου στη Λάρισα

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, χαρακτήρισε ως ατύχημα κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου τον τραυματισμό 13χρονου μαθητή στη Λάρισα κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών μετά τις καταγγελίες για σπάσιμο του χεριού του νεαρού μετά από επίθεση ασφαλίτη στις 30 Μαρτίου.

Ο Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη για το περιστατικό, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος» και πως «δεν υπήρξε συμπλοκή ούτε τραυματισμός ως επακόλουθό της» αλλά ότι «τα νεαρά άτομα άρχισαν να τρέχουν και ένας παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος».

Παράλληλα τόνισε ότι: «ουδέποτε αποκρύφτηκε η ταυτότητά τους, τουναντίον τη δήλωσαν ευθύς εξ αρχής», αναφερόμενος στους αστυνομικούς, συμπληρώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «προκαταρκτική Διοικητική Εξέτασης με δυνατότητα μετατροπής της σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Αιχμηρή απάντηση Λαμπρούλη

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ απάντησε στους υφυπουργό λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δεν είναι “σκοντάψαμε” κύριε υπουργέ, αυτά τα “σκοντάμματα” τα ξέρουμε δεκαετίες τώρα». Κατά την επαφή των αστυνομικών με τους νεαρούς «υπήρξε εμπλοκή με την έννοια της λαβής και της πτώσης», συμπλήρωσε.

«Στις 30 Μαρτίου, στις 8.30΄ το βράδυ, δεκατριάχρονα παιδιά-μαθητές – που βρίσκονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου στη Λάρισα δέχτηκαν έφοδο από αστυνομικούς με πολιτικά, χωρίς διακριτικά, οι οποίοι μη γνωστοποιώντας την ταυτότητά τους άρχισαν να κάνουν έλεγχο στους μαθητές, τρομοκρατώντας τους. Έφτασαν στο σημείο να πετάξουν στο έδαφος ένα εξ αυτών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του. Υπέστη, δηλαδή, κάταγμα άνω άκρου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρούλης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter