Αυστρία: «Σκληρό lockdown» για τη Βιέννη και στο καθολικό Πάσχα

Αυστρία: «Σκληρό lockdown» για τη Βιέννη και στο καθολικό Πάσχα

Την παράταση στη Βιέννη, έως και τις 11 Απριλίου, του “σκληρού lockdown” που προβλέπεται να ισχύσει τις ημέρες του Πάσχα των Καθολικών (που εφέτος είναι στις 4 Απριλίου) από την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Απριλίου, μέχρι την επόμενη Τρίτη, 6 Απριλίου, στα τρία από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια στα ανατολικά της χώρας (Βιέννη, Κάτω Αυστρία, Μπούργκελαντ), ανακοίνωσε το απόγευμα ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ.

Ο ίδιος συμμετέχει στις μαραθώνιες διαβουλεύσεις που πραγματοποιούνται σήμερα μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με επικεφαλής τον καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, των κυβερνητών των τριών αυτών ομόσπονδων κρατιδίων και εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με τον Μίχαελ Λούντβιγκ, στη Βιέννη θα παραμείνουν κλειστά για μία επιπλέον εβδομάδα μετά τις γιορτές του Πάσχα, έως τις 11 Απριλίου, το λιανεμπόριο, οι υπηρεσίες σωματικής φροντίδας, τα μουσεία, όπως και τα σχολεία — στα οποία τα μαθήματα θα διεξάγονται μετά τις διακοπές του Πάσχα εξ αποστάσεως και όχι με φυσική παρουσία.

Με αυτόν τον τρόπο, η Βιέννη αντιδρά στον αυξανόμενο αριθμό λοιμώξεων και στην κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς, σήμερα, 914 νέες λοιμώξεις καταγράφηκαν στην αυστριακή πρωτεύουσα και, για πρώτη φορά, περισσότερα από 200 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Μέχρι τώρα, η λεγόμενη “ανάπαυλα του Πάσχα” για τις ανατολικές περιοχές της Αυστρίας προέβλεπε το κλείσιμο καταστημάτων, παρόχων υπηρεσιών, μουσείων κ.α. από την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Απριλίου, έως την Τρίτη του Πάσχα (6 Απριλίου).

Ήδη πριν από τις σημερινές διαβουλεύσεις κορυφής, κυβέρνησης, τοπικών κυβερνητών και εμπειρογνωμόνων, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης της Βιέννης είχε δηλώσει ότι θα προτιμούσε ένα πιο μακράς διάρκειας και πιο συνεπές lockdown, ενώ και οι ειδικοί αμφέβαλαν επίσης εάν οι προγραμματισμένοι περιορισμοί θα ήταν αρκετοί.

Ο Μίχαελ Λούντβιγκ θεωρεί ως ακόμη πιο σημαντική μια κοινή προσέγγιση, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Κάτω Αυστρία και το Μπούργκενλαντ θα συμμετάσχουν στην επέκταση του lockdown.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, η κυβερνήτης της Κάτω Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ και ο κυβερνήτης του Μπούργκενλαντ Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ ήταν επιφυλατικοί και πιθανόν να απαιτήσουν μια ομοιόμορφη προσέγγιση σε όλη την Αυστρία και μια νέα σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή και των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων και επίσης να υπάρξει από το υπουργείο Υγείας μία συνολικότερη λύση.

Διαβάστε επίσης: Αυστρία: Για νέο κύμα της πανδημίας από το φθινόπωρο προειδοποιεί γνωστή καθηγήτρια Ιολογίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter