Αυτή η στάνη τέτοιο τυρί βγάζει

Αυτή η στάνη τέτοιο τυρί βγάζει

Οταν οι παλιοί έλεγαν ότι το ψάρι βρομάει από το κεφάλι κάτι ήξεραν. Είχαν δει πολλούς «ανασχηματισμούς» να γίνονται χωρίς να αλλάζει κάτι ουσιαστικό και πολλούς επικεφαλής να μένουν στη θέση τους ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στους «αποκάτω».

Οι παλαιότεροι βέβαια δεν είχαν ιδέα από «επιτελικό κράτος» και επικοινωνιακούς συμβούλους που δεν είχαν ακόμη «ανακαλυφθεί». Δεν μπορούσαν δηλαδή ούτε να φανταστούν ότι θα υπήρχαν κάποιοι σαν τους τωρινούς, που θα πήγαιναν από αποτυχία σε αποτυχία και ταυτόχρονα θα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι όλα πάνε καλά και –το κυριότερο– κανείς (από αυτούς) δεν φταίει ό,τι κι αν τρέχει.

Ολα, λοιπόν, εάν πιστέψουμε τους επιτελικούς και τους παρατρεχάμενούς τους, είναι τέλεια. Και οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία και τα σχολεία και οι συγκοινωνίες και η οικονομία. Ολοι μας δηλαδή περνάμε καλά και θα περάσουμε ακόμη καλύτερα εάν τους αφήνουμε στην ησυχία τους επιτρέποντάς τους να κάνουν ό,τι γουστάρουν χωρίς διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις.

Και εννοείται ότι αφού όλα είναι ειδυλλιακά κανείς από δαύτους δεν φταίει και κανονικά έπρεπε να τους κάνουμε τεμενάδες και να τους έχουμε εικόνισμα στα σπίτια μας. Αλλά εμείς –που είμαστε λέει γκρινιάρηδες και μεμψίμοιροι και αντιευρωπαίοι και γενικώς παλαιολιθικοί– δεν μένουμε με τίποτε ευχαριστημένοι και όλο εμποδίζουμε τις μεταρρυθμίσεις τους!

Οι παλιοί βέβαια ήξεραν εκ πείρας ότι η Δεξιά είναι Δεξιά και δύσκολα αλλάζει. Και δεν θα έτρωγαν εύκολα αυτά τα… σημιτικά για τον μεταρρυθμισμό της Κεραμέως, του Βορίδη, του Χρυσοχοΐδη, του Γεραπετρίτη κι όλων των άλλων… Σκέρτσων που έχει μαζέψει ο Μητσοτάκης και οι οποίοι θέλουν να μη λογοδοτούν ποτέ και πουθενά, παρότι όλα τα μέτρα που προωθούν είναι ιδιοτελή, μεροληπτικά και έχουν έναν και μόνο στόχο: τον κόσμο της εργασίας.

Γι’ αυτό λοιπόν, επειδή αυτή η στάνη τέτοιο τυρί βγάζει, το ζήτημα είναι να φύγει αυτή η κομπανία γιατί ο «εκσυγχρονισμός» τους έχει γίνει βραχνάς και μας πνίγει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter