Αχτσιόγλου: Στο υπουργικό συμβούλιο επιβεβαιώθηκε η αποτυχία της κυβέρνησης

Αχτσιόγλου: Στο υπουργικό συμβούλιο επιβεβαιώθηκε η αποτυχία της κυβέρνησης

H τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε τις ανακοινώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα μετά το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό τονίζοντας πως «η κυβέρνηση επιμένει να αναμασά το ίδιο σχέδιο, που δεν αφορά τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως η κυβέρνηση επιμένει να τιμωρεί την κοινωνική πλειοψηφία, την ώρα που διαλύει την εργασία με την κατάργηση του 8ωρου.

Αναλυτικά η δήλωσή της: 

«Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο επιβεβαιώθηκε η αποτυχία της κυβέρνησης καθώς ο στόχος του Προϋπολογισμού, περί ανάπτυξης 4,8% για φέτος, ψαλιδίστηκε ήδη από την ίδια στο 3,6%”, υπογραμμίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου σε σημερινή της δήλωση.

Το δήθεν σχέδιο “επανεκκίνησης” της οικονομίας που παρουσιάστηκε απλώς επαναλαμβάνει:

. τον κυβερνητικό μύθο περί επαρκών δαπανών στήριξης της πραγματικής οικονομίας,

. τον νέο πτωχευτικό νόμο που οδηγεί σε εκκαθάριση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε δήμευση της περιουσίας των νοικοκυριών και της πρώτης κατοικίας,

. ιδιωτικοποιήσεις,

. φορολογικά μέτρα που ωφελούν προνομιακά τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα,

. διάλυση της εργασίας με κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες και πλήρως απελευθερωμένες φθηνές απολύσεις,

. παραπομπή στο Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο η κυβέρνηση έχει ήδη φροντίσει να αποκλείσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”, αναφέρει η Έ. Αχτσιόγλου και καταλήγει:

“Η κυβέρνηση επιμένει να αναμασά το ίδιο σχέδιο, που δεν αφορά τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιμένει να αρνείται τη ρύθμιση των χρεών με “κούρεμα”, την ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας, την προστασία των θέσεων και σχέσεων εργασίας. Επιμένει να τιμωρεί την κοινωνική πλειοψηφία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter