«Βροχή» οι καταγγελίες για τη σύμβαση Cisco – Θέμα χρόνου να κληθεί για εξηγήσεις το υπουργείο

«Βροχή» οι καταγγελίες για τη σύμβαση Cisco – Θέμα χρόνου να κληθεί για εξηγήσεις το υπουργείο

«Συνέχεια φτάνουν καταγγελίες» αναφέρει ανώτατη πηγή της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) σε σχέση με τη σύμβαση του υπουργείου Παιδείας με τη Cisco. Θέμα χρόνου η παρέμβαση της Αρχής και η κλήση των αρμόδιων αξιωματούχων του υπουργείου για εξηγήσεις.

Εξελίξεις δρομολογούνται μετά τη δημοσιοποίηση της επίμαχης σύμβασης, η οποία έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και μαθητές, γονείς και καθηγητές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΠΔΠΧ αναμένεται να έχει καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα αναφορικά με το περιεχόμενο της σύμβασης, καλώντας για εξηγήσεις τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Παιδείας. Κατά τις καλά ενημερωμένες πηγές, η διαδικασία που θα εκκινήσει άμεσα αναμένεται να καταλήξει σε σχετικό πόρισμα, το οποίο θα απαιτεί τη διακοπή της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων μαθητών, γονιών και καθηγητών.

«Να ακυρωθεί η παραβίαση προσωπικών δεδομένων»

«Ζητάμε να να παρθούν μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία και να ακυρωθεί όποιος όρος της σύμβασης θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα καθηγητών και παιδιών» τονίζει στο documentonews.gr ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), Παναγιώτης Κατηφές, συμπεραίνοντας ότι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί πληρώνουν πολύ ακριβά την τηλεκπαίδευση.

«Αυτά που ήρθαν στη δημοσιότητα με αφορμή τη σύμβαση επιβεβαιώνουν αυτό που φωνάζουμε εδώ και δύο χρόνια γιατί είναι ανάγκη να παρθούν μέτρα ώστε να ανοίξουν άμεσα όλα τα σχολεία με όρους που θα εξασφαλίζουν υγιεινή και ασφάλεια» επισημαίνει ο κ. Κατηφές και συμπλήρωσε πως τα 2 εκατ. ευρώ που δίνονται στη Cisco θα μπορούσαν να έχουν δοθεί για μέσα ατομικής προστασίας, πρόσληψη εκπαιδευτικών, αίθουσες κοκ. Ο πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ θεωρεί ότι υπάρχει η υποδομή για να δημιουργηθεί μία δημόσια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης που θα συνδέεται με το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, ζητώντας παράλληλα τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και μεταδεδομένων παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter