«Βόμβες» Βασιλακόπουλου για self test: Έχει 40% – 50% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό (Video)

«Βόμβες» Βασιλακόπουλου για self test: Έχει 40% – 50% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό (Video)

Σαφέστατες αιχμές για τα περιβόητα αρνητικά self test άφησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως υπάρχει: «40% – 50% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό το τεστ στο οποίο υποβάλλεται. Θα πρέπει αυτός λοιπόν που το κάνει, να μην επαναπαυθεί και να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα και να φορά μάσκα».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Open, πρόσθεσε: «Το αρνητικό self test δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτα και δεν παύει να είναι το πιο αξιόπιστο απ’ όλα τα τεστ το PCR το μοριακό», τη στιγμή που ο επιπολασμός της πανδημίας είναι μεγάλος.

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι: «το θετικό τεστ, έχει τρομερά υψηλή πιθανότητα να είναι όντως θετικό» επαναλαμβάνοντας πως το αρνητικό self test, «δεν αθωώνει τους αρνητικούς».

Όπως εξήγησε: «το αρνητικό self test έχει πιθανότητα να είναι ψευδές» και συνέχισε λέγοντας: «Δεν είναι επισφαλές. Με το self test θα βρούμε πάρα πολλούς απ’ αυτούς που έχουν λοίμωξη με υψηλή συγκέντρωση, που είναι πολύ μεταδοτικοί. Θα χάσουμε και κάποιους αρνητικούς δηλαδή, που έχουν τη νόσο και θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να προσέχουμε. Αν υπήρχε λύση να βρίσκαμε όλους τους θετικούς και τους αρνητικούς, θα είχαμε λύσει το θέμα παγκοσμίως και θα είχε τελειώσει η πανδημία. Η κυβέρνηση πήρε πολύ σωστή απόφαση να γίνονται δύο self test, γιατί ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος. Θα πρέπει και όσοι είναι αρνητικοί να συνεχίσουν να προσέχουν».

Εν τέλει, υπογράμμισε πως «το self test χρήσιμο εργαλείο αλλά όχι πανάκεια. Το αρνητικό self test δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτα. Αυτό ισχύει και με τα rapid test. Το πιο αξιόπιστο απ’ όλα τα τεστ είναι το μοριακό που έχει 30% πιθανότητα ψευδού αποτελέσματος. Δεν έχουμε τελειώσει με τον κοροναϊό. Τα κρούσματα είναι πολλά αλλά όχι επιθετικώς αυξανόμενα».

«Ρωτήστε την κυβέρνηση»

Ωστόσο, έσπευσε να πει πως οι πολίτες δεν πρέπει να πάρουν το λάθος μήνυμα: «Μην πάρουμε το λάθος μήνυμα. Το μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν έγινε για να ανοίξουμε επειδή τελειώσουμε αλλά για να ανακατευθύνουμε επικίνδυνες επαφές που γίνονταν μέσα στο σπίτι, σε λιγότερο επικίνδυνες επαφές που γίνονται στα καταστήματα. Εγώ σας λέω για ποιο λόγο το είχα προτείνει εγώ σαν μέτρο. Για ποιο λόγο το πήρε η κυβέρνηση, πρέπει να ρωτήσετε την κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter