Γαλάζια αυγά και πράσινα άλογα

Γαλάζια αυγά και πράσινα άλογα

Στην περίπτωση που μια κατάσταση ήταν μπλεγμένη κουβάρι και δεν έβγαζε κανείς άκρη για να μπορέσει να την ξεδιαλύνει η γιαγιά μου συνήθιζε να λέει: «Αυτό, παιδάκι μου, δεν έχει ούτε μύτη ούτε κώλο».

Στην περίπτωση που κάποιος μίλαγε γενικόλογα χωρίς να λέει τίποτε συγκεκριμένο περνούσε από την πριονοκορδέλα του Χάρρυ Κλυνν (στη δεκαετία του ’80 κυρίως), τότε που σατιρίζοντας ακόμη και τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων (που εκφωνούνταν από το ραδιόφωνο) έλεγε με περισπούδαστο ύφος: «Μάθημα: Εκθεση ιδεών. Θέμα: Περί τίνος πρόκειται αν δεν απατάσθε;».

Ο ελληνικός λαός βιώνει πολυεπίπεδα (υγεία, οικονομία, εργασιακά, δημόσια ασφάλεια, διαφθορά, δημοκρατία και δικαιώματα) μια παρατεταμένη Μεγάλη Παρασκευή χωρίς την προσμονή της Ανάστασης από το συνονθύλευμα που αυτοαποκαλείται «επιτελική κυβέρνηση», την ίδια ώρα που ο ανέμελος επιτελάρχης της εκφωνεί λόγους αισιοδοξίας με ντεσού το «όλα καλώς καμωμένα».

Στο πασχαλινό του διάγγελμα ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός εξήγγειλε το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις και με μέτρα. Εξήγγειλε δηλαδή την πρόταση που είχαν δημόσια καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, την οποία χλεύαζε ως ανεδαφική και επικίνδυνη μόλις λίγες ημέρες πριν.

Προανήγγειλε επίσης με πομπώδες ύφος (σαν να ανακάλυψε την πυρίτιδα) ότι θα ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός για τους 30ρηδες, την –εδώ και πολύ καιρό– πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία το ίδιο είχε χλευάσει και απορρίψει «μετ’ επαίνων» από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος όταν απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είχε πει: «Ποιος σας το είπε αυτό; Μα αν είχαμε 10 εκατ. εμβόλια, θα είχαν κάνει το εμβόλιο όλοι οι Ελληνες».

Δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος, σχεδόν συγκινημένος, που οι νέοι μας παραδίδουν υψηλά μαθήματα υπευθυνότητας και σπεύδουν να δηλώσουν στην πλατφόρμα των εμβολιασμών τη συμμετοχή τους για να κάνουν το εμβόλιο και να γίνει η «μεγάλη έξοδος» με το πρόγραμμα (εμπνεύσεως Κυριάκου) «Ελευθερία».

Μίλησε για τους ίδιους νέους που ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσε (μέχρι πρόσφατα) για να διασπείρει τον ιό και να ρίξει την κυβέρνησή του, όπως έλεγε.

Αλλά τα πασχαλινά αυγά στο Πάσχα του Μητσοτάκη από κόκκινα βάφτηκαν γαλάζια.

Επειδή για την περίπτωση Φουρθιώτη –όπως και για την περίπτωση Λιγνάδη– δεν έχει αναπτυχθεί το εμβόλιο της ανοσίας από την ενδημική διασπορά που προκαλεί η κυβέρνησή του δεν είπε ούτε μία λέξη.

Δεν βρήκε απαντήσεις στα ερωτήματα:

Γιατί ο υπόδικος Φουρθιώτης ήταν πάνω πάνω στη λίστα Πέτσα;

Γιατί πήρε αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ;

Γιατί είχε πολυμελή 24ωρη φύλαξη με αυτοκίνητα-κινητά φρούρια;

Γιατί απαίτησε και πέτυχε (;) την αποπομπή του υπουργού Εργασίας;

Πώς έβγαλε φιλομητσοτακική εφημερίδα;

Δεν βρήκε να πει ούτε μία κουβέντα για τον (μισητό του) Κ. Βαξεβάνη που ήταν η αιτία να αποκαλυφθούν όλα αυτά και ούτε μία λέξη για το εναντίον του (του Βαξεβάνη) συμβόλαιο θανάτου.

Αλλά οι επιτυχίες της κυβέρνησης, της αστυνομίας και του σερίφη της Χρυσοχοΐδη παραμένουν στο ίδιο χρώμα. Πράσινα άλογα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter