Γιατί ο Βορίδης δεν λέει πόσοι απόδημοι εγγράφηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα;

Γιατί ο Βορίδης δεν λέει πόσοι απόδημοι εγγράφηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα;

Ερωτήματα προκαλεί η άρνηση του υπουργού Εσωτερικών να ξεκαθαρίσει τον αριθμό των αποδήμων που εγγράφηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους.

Παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ότι οι σχετικές αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι λιγότερες από 1.000 και οι εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους λιγότερες από 100, ο Μάκης Βορίδης απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση.

«Δεν θα σας πω πόσοι έχουν ήδη μπει στην πλατφόρμα» απάντησε ο υπουργός κατά τη συζήτηση του «πυροτεχνήματος» για την άρση των περιορισμών στην εγγραφή των εκλογέων του εξωτερικού στους εκλογικούς καταλόγους, προσθέτοντας πως δεν είναι έγκυρος ο αριθμός που παρέθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν είμαι εύκαιρος…» ισχυρίστηκε παρόλο που στις αρχές Φεβρουαρίου διαβεβαίωνε στον τηλεοπτικό σταθμό, Kontraότι από τα μέσα του ίδιου μήνα η πλατφόρμα «θα καταστεί λειτουργική».

Υποστήριξε δε ότι η εκστρατεία ενημέρωσης για τους ομογενείς δεν έχει γίνει και δεσμεύτηκε πως θα ενημερώσει το συντομότερο δυνατόν για τον αριθμό των αποδήμων που εγγράφηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

«Η συμμετοχή είναι πολύ μικρή»

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζουν στο documentonews.gr πως ο Μ. Βορίδης απέφυγε να επιβεβαιώσει τον Γ. Κατρούγκαλο για να μην παραδεχτεί τη μικρή συμμετοχή των αποδήμων στην πλατφόρμα.

Επισημαίνουν, επίσης, τη γκάφα του υπουργού, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα πως «το Σύνταγμα λέει ότι δεν μπορεί η ψήφος να προσμετράται σε εκλογική περιφέρεια αλλά μόνο σε επίπεδο επικρατείας». Ωστόσο, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. «Είναι δυνατό να αγνοεί ο Υπουργός την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση;» αναρωτήθηκε ο κ. Κατρούγκαλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter