Γιατροί κατά «Συνέδριου γονιμότητας»: Αγκαλιά στον μεσαίωνα του μισογυνισμού κράτος, ιεράρχες και μεγαλοκαθηγητές

Γιατροί κατά «Συνέδριου γονιμότητας»: Αγκαλιά στον μεσαίωνα του μισογυνισμού κράτος, ιεράρχες και μεγαλοκαθηγητές

Με μια καυστική αλλά και πολιτικά αιχμηρή ανακοίνωσή του το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, παράταξη που εκπροσωπείται στο ΔΣ της ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί) και της ΕΙΝΑΠ, επιτίθεται κατά του λεγόμενου «1ου Συνέδριου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας – Όρια και Επιλογές» που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα 2 – 4 Ιουλίου 2021, καλώντας τους γιατρούς, φοιτητικούς συλλόγους των ιατρικών σχολών αλλά και τους Ιατρικούς Συλλόγους να μην το νομιμοποιήσουν με την συμμετοχή τους.

Οι αντιδράσεις έλαβαν τόσο μεγάλη διάσταση που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τελικά αναγκάστηκε να αποσύρει τη στήριξή της όπως και η ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ να αποσυρθεί από χορηγός επικοινωνίας.

Η ανακοίνωσή του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή

Με τον παραπλανητικό τίτλο «1ο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας – Όρια και Επιλογές» διεξάγεται στα Ιωάννινα 2 – 4 Ιουλίου 2021 ένα «ιβέντ» που συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά υποταγής του μεγαλοκαθηγητικού ιατρικού κατεστημένου στις πιο αντιδραστικές και σκοταδιστικές επιλογές του συστήματος.

– Το κείμενο της πρόσκλησης, το πρόγραμμα , τα τρέιλερ του «συνεδρίου» ξεκάθαρα δίνουν το μήνυμα του μισογυνίστικου alt right σκοταδισμού : η αποστολή της γυναίκας είναι η αναπαραγωγή του είδους και ειδικότερα του … έθνους γι’ αυτό είναι απαράδεκτο στα νιάτα της να ασχολείται με σπουδές, καριέρες κλπ και να θυμάται την τεκνοποίηση «αργά»

– Κεντρικό ρόλο έχουν διάφοροι μητροπολίτες με διαλέξεις «ορθόδοξης χριστιανικής ηθικής» ως μέρος του … επιστημονικού προγράμματος

– Επίσης υπάρχουν διαλέξεις και από σελέμπριτις τηλεπρωϊνάδικων με τίτλους του στυλ «πότε θα γίνω μάνα» κι αυτές ως μέρος του επιστημονικού προγράμματος.

Και όλα αυτά με διοργανώτριες τρεις πανεπιστημιακές Μαιευτικές – Γυναικολογικές κλινικές (Ιωαννίνων – Λάρισας – Αλεξανδρούπολης), με την αιγίδα της ηγεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με την αιγίδα της ΠτΔ, με παρέλαση κορυφαίων κρατικών παραγόντων (της επιτρόπου ΕΕ κ. Κυριακίδου, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, του περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη κλπ) και φυσικά με κερασάκι στην τούρτα την διάχυτη προπαγάνδα υπέρ των Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην υγεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλης αυτής της υποκρισίας : στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, της πόλης όπου θα διεξαχθεί το «Συνέδριο της Γόνιμης Ντροπής», είχαμε πρόσφατα την απόλυση της επικουρικής γιατρού Γαστρεντερολόγου Β. Τσακτσίρα επειδή διεκδίκησε τις νόμιμες γονικές άδειες για να φροντίζει το παιδάκι της. Μια απόλυση που έγινε με τις πλατούλες του κ. Κοντοζαμάνη και συνολικά της κυβέρνησης. Τόσο ενδιαφέρον για τις νέες εργαζόμενες μητέρες …

Αν κάποιοι νομίζουν πως θα μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω στο παρελθόν με τις γυναίκες άβουλα σκεύη αναπαραγωγής χωρίς δικαίωμα αυτοδιάθεσης στα σώματά τους και στις ζωές τους, είναι πολύ βαθιά γελασμένοι. Ο σκοταδισμός δεν θα περάσει.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καλεί :

– Την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις Νοσοκομειακών γιατρών, τους φοιτητικούς συλλόγους των ιατρικών σχολών αλλά και τους Ιατρικούς Συλλόγους να αποδοκιμάσουν αυτό το αίσχος και να καλέσουν τους γιατρούς να μην το νομιμοποιήσουν με την συμμετοχή τους

– Όλα τα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις που υποτίθεται πως ασπάζονται τα στοιχειώδη γυναικεία δικαιώματα να πάρουν άμεσα θέση

– Όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες του κινήματος να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις με αίτημα την ματαίωση του «συνεδρίου»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter