Για άλλη μια φορά στο πλευρό της ΝΔ ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Για άλλη μια φορά στο πλευρό της ΝΔ ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Κατά της ένστασης αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το «φωτογραφικό άρθρο 54» του νομοσχεδίου Βορίδη τάχθηκε ο Βασίλης Κεγκέρογλου παρά τη σφοδρή κριτική που άσκησε. ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 και Ελληνική Λύση υπερψήφισαν την ένσταση που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαχρονικό κοινοβουλευτικό στήριγμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας αποδεικνύεται ο Β. Κεγκέρογλου. Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ εκτός από την πολιτική πλαισίωση που πρόσφερε και προσφέρει κατά τις συνεδριάσεις των δύο Προανακριτικών που έχει συστήσει η ΝΔ, καταψήφισε την ένσταση αντισυνταγματικότητας αναφορικά με το «φωτογραφικό άρθρο» που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πρωτοφανή μεθόδευση για την επιλογή της ηγεσίας του ΑΣΕΠ.

Ενώ, λοιπόν, ο κ. Κεγκέρογλου στηλίτευσε το συγκεκριμένο άρθρο και ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα αιτηθεί ονομαστική ψηφοφορία, καταψήφισε την ένσταση αντισυνταγματικότητας χαρακτηρίζοντάς την «τραβηγμένη» και χωρίς «στέρεη βάση» παρά το γεγονός ότι τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης τάχθηκαν υπέρ.

Η απάντηση Βορίδη

Η ένσταση αντισυνταγματικότητας απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, με τον Μάκη Βορίδη να ισχυρίζεται πως «δεν παρατείνεται καμία θητεία». Κατά τα λεγόμενα του υπουργού Εσωτερικών, μπορεί και ο αντιπρόεδρος να γίνει πρόεδρος του ΑΣΕΠ, όπως επίσης το μέλος του Δ.Σ. να γίνει αντιπρόεδρος.

Αντέτεινε δε, ότι πριν τον εκάστοτε διορισμό σε Ανεξάρτητες Αρχές μεσολαβεί η Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία καλείται να αποφασίσει με ομοφωνία ή με πλειοψηφία των 3/5 των μελών της. Ο Μ. Βορίδης ισχυρίστηκε, επίσης, ότι δεν καταργείται η ανεξαρτησία του ΑΣΕΠ, χαρακτηρίζοντας προσχηματική την ένσταση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter