Γιώργος Κατρούγκαλος: Πατριωτική στάση είναι η επιδίωξη έντιμης λύσης με την Τουρκία

Γιώργος Κατρούγκαλος: Πατριωτική στάση είναι η επιδίωξη έντιμης λύσης με την Τουρκία

«Πατριωτική στάση είναι η επιδίωξη έντιμης λύσης με την Τουρκία», αναφέρει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος και προσθέτει ότι «δεν νοείται οποιαδήποτε συζήτηση για κυριαρχικά δικαιώματα, όπως για τις υποτιθέμενες “γκρίζες ζώνες” ή την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών».

Υποστηρίζει ότι η επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν «θα είναι χρήσιμη, αν έχει συγκεκριμένη στοχοθεσία και καλή προετοιμασία. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν φαίνεται» και επικρίνει τον πρωθυπουργό ότι «δεν έχει στρατηγική και διαχειρίζεται τα εξωτερικά θέματα με επικοινωνιακά κριτήρια».

Ο κ. Κατρούγκαλος δεν αποκλείει «να προσπαθήσει να αποδράσει ο πρωθυπουργός με πρόωρες εκλογές ειδικά όταν φανούν οι συνέπειες της πολιτικής του στη οικονομία».

Τέλος για τα θέματα της εγκληματικότητας και την συναίνεση που ζήτησε ο αρμόδιος υπουργός απαντά: «Η ρητορική “Νόμου και Τάξης” της κυβέρνησης απηχεί λογικές Σαλβίνι και Τραμπ, όχι τις αξίες του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού. Δεν μπορούμε να προσχωρήσουμε στις λογικές αυτές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter