Γλυκά Νερά: Πού στρέφουν τις έρευνές τους οι αρχές – Τα στοιχεία «κλειδιά» που θα τους οδηγήσουν στους δράστες

Γλυκά Νερά: Πού στρέφουν τις έρευνές τους οι αρχές – Τα στοιχεία «κλειδιά» που θα τους οδηγήσουν στους δράστες

Τυχόν λάθη  των τριών δραστών που εισέβαλαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη μονοκατοικία στα Γλυκά Νερά σκοτώνοντας την 20χρονη Καρολάιν δίπλα στο 11 μηνών παιδί της και δένοντας το σύζυγό της με σκοπό να πάρουν χρήματα και κοσμήματα που είχε η οικογένεια στο σπίτι της, αναζητούν οι αρχές.

«Δεν περιγράφεται αυτό που ζήσαμε. Να μην τύχει σε κανέναν. Τα παιδιά ξέρουν τη δουλειά τους και θα τους πιάσουν. Τους παρακαλέσαμε. Τους είπαμε που θα βρουν τα χρήματα», είπε ο 32χρονος πιλότος το βράδυ της Τρίτης, όταν επέστρεψε στο σπίτι του συνοδευόμενος από αστυνομικούς δηλώνοντας αισιόδοξος πως οι δράστες θα βρεθούν.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου που έχουν στα χέρια τους αλλά και από υλικό που εξετάζουν εξονυχιστικά από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή οι αρχές ευελπιστούν να βρουν την λεπτομέρεια που θα τους οδηγήσει στην εύρεση των τριών δραστών. Σύμφωνα με το σύζυγο της άτυχης κοπέλας, οι δολοφόνοι παρέμειναν για αρκετή ώρα στο σπίτι και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κάποιο λάθος τους θα τους προδώσει. Ο 32χρονος ανέφερε στους άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών, ότι οι τρεις δολοφόνοι δεν έφευγαν από το σπίτι παρότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του, τους είπαν που είχαν τα χρήματα. Αντίθετα, παρέμειναν για αρκετή ώρα και μόνο όταν βεβαιώθηκαν ότι δεν είχαν τίποτα άλλο αν πάρουν έφυγαν.

Οι αστυνομικοί έχουν «ξεσκονίσει» το σπίτι αναζητώντας αποτυπώματα των δραστών ενώ έχουν πάρει και γενετικό υλικό και από τα ρούχα των θυμάτων κι ευελπιστούν ότι εκεί θα βρουν το πρώτο «κλειδί» των ερευνών τους. Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να δουν εάν πίσω από το έγκλημα κρύβεται συμμορία ληστών οι οποία έχει πραγματοποιήσει και άλλες επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Παιανίας.

Παρακολουθούσαν για μέρες το σπίτι

Παράλληλα, οι αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες παρακολουθούσαν για μέρες το σπίτι και γνώριζαν ότι διαθέτει κάμερες και έτσι κατάφεραν και τις απενεργοποίησαν χωρίς να καταγράψουν τίποτα. Ήξεραν επίσης ότι δεν υπάρχει σύστημα συναγερμού, ενώ πιθανότατα είχαν πληροφορίες για την οικονομική άνεση του ζευγαριού και για το λόγο αυτό, το είχαν στοχοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα οι δολοφόνοι πρέπει να ήξεραν τις κινήσεις τόσο του 32χρονου όσο και της συζύγου του.

Τα πρώτα λόγια του συζύγου

Η περιγραφή των όσων συνέβησαν τα ξημερώματα της Τρίτης από τον 32χρονο είναι σοκαριστική. «Τους είπα αμέσως πού είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχα κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνει κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα».

«Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου», κατέθεσε στους αστυνομικούς.

Το απόγευμα της Τρίτης ο 32χρονος επέστρεψε συντετριμμένος στο σπίτι όπου διαπράχθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα. Μάλιστα είχε τη δύναμη να μιλήσει και στους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το σπίτι και να πει μεταξύ άλλων πως «αυτό που ζήσαμε να μην το ζήσει κανένας άνθρωπος».

«Θα τους πιάσουνε. Είμαι σίγουρος ότι η αστυνομία ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά της», είπε ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων και πρόσθεσε πως «τους παρακαλέσαμε να μην μας κάνουν κακό. Να μην συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς».

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες του απεχθούς εγκλήματος επικηρύχτηκαν με 300.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Προστασίας του πολίτη.

Νεκρή νεαρή γυναίκα δίπλα στο μωρό της και τον δεμένο σύζυγό της στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, Τρίτη 11 Μαΐου 2021.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter