Γυμναστική: Χρυσό …ρουτίνας για τον Πετρούνια! (video)

Γυμναστική: Χρυσό …ρουτίνας για τον Πετρούνια! (video)

Πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για 5η φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Παρ’ όλο που είχε μείνει χωρίς αγώνες εδώ και έναν χρόνο, ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης κέρδισε με μεγάλη διαφορά τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Βασιλεία.

Η βαθμολογία του Πετρούνια ήταν 15,400, ενώ οι άλλοι αθλητές που ανεβαίνουν στο βάθρο έμειναν πολύ πίσω: 15,033 ο Ρώσος Νικίτα Ναγκόρνι και 14,900 ο Ιταλός Σαλβατόρε Μαρέσκα. Ο Αρμένιος Αβετισιάν κατετάγη τέταρτος με 14,866.

Στον προκριματικό της Πέμπτης, ο Πετρούνιας είχε βαθμολογηθεί με 15,366.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας παραμένει αήττητος στη συγκεκριμένη διοργάνωση από το 2015 και πλέον κυνηγάει το ρεκόρ του Ούγγρου μετρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος έχει κερδίσει 6 ευρωπαϊκούς τίτλους στο ίδιο όργανο, μεταξύ 2005-12.

Ο Βλάσης Μάρας έχει στη συλλογή του 5 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα στο μονόζυγο (2002-2010), ενώ ο Λευτέρης Κοσμίδης μετράει 1-2-2 αντίστοιχα.

Τα πρώτα μετάλλια, από τα συνολικά 29 ευρωπαϊκά της ελληνικής γυμναστικής, τα κέρδισε το 1998 ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, στο άλμα (χρυσό) και στο έδαφος (ασημένιο).

Ο Πετρούνιας έχει ουσιαστικά εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Για να τη σφραγίσει και μαθηματικά χωρίς αστερίσκους, θα πρέπει να νικήσει με βαθμό 15,333 στον εξ αναβολής αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει στη Ντόχα, σε άγνωστη ακόμη ημερομηνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter