Γ. Παπαντωνίου: Νέα υπόθεση ξεπλύματος – Ερευνάται η αγοραπωλησία της βίλας στη Σύρο

Γ. Παπαντωνίου: Νέα υπόθεση ξεπλύματος –  Ερευνάται η αγοραπωλησία της βίλας στη Σύρο

Χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του ο Γιάννος Παπαντωνίου, για την υποθεση που αφορά το «δώρο» των περίπου 2,5 εκ. ευρώ που φέρεται να έλαβε για να υπογραφεί το 2003 η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του πολεμικού μας ναυτικού με γαλλική εταιρία.

Την ίδια ώρα στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται και δεύτερη δικογραφία, αυτή τη φορά για την αγοραπωλησία της βίλας που είχε ο πρώην υπουργός στη Σύρο, με βασικό κατηγορούμενο τον ίδιο

Φεύγοντας από το ανακριτικό γραφείο ο Γ. Παπαντωνίου είπε: «Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος . Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει και πια να να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία».

Και νέα δικογραφία για την «αμαρτωλή» βίλα στη Σύρο

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται και σε αυτή την περίπτωση για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που προέρχεται από δωροδοκία (παραγεγραμμένη).

Η υπόθεση αφορά την αγοραπωλησία της βίλας του στη Σύρο η οποία πουλήθηκε το 2016 και η πώληση φέρεται να ήταν εικονική προκειμένου να «ξεπλυθεί» μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών.

Ο Γ. Παπαντωνίου αρνείται τις παραπάνω κατηγορίες και σύμφωνα με τον συνήγορό του Μιχάλη Δημητρακόπουλο, «πλήττεται το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας, που ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter