Δένδιας και Τσαβούσογλου τα «σπάσανε» μπροστά στις κάμερες

Δένδιας και Τσαβούσογλου τα «σπάσανε» μπροστά στις κάμερες

Σπάνιος στη διεθνή διπλωματική πρακτική on camera καβγάς μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκου Δένδια και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εμφανίστηκε ενοχλημένος από τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ τόσο για το θέμα του casus belli στο Αιγαίο όσο και το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα. Μάλιστα παίρνοντας το λόγο μετά την ομιλία του κ. Δένδια επισήμανε ότι επέλεξε να μην ανεβάσει τους τόνους στη δήλωσή του «κάτι που δεν έκανε ο κύριος Δένδιας», όπως είπε. Ο κύριος Τσαβούσογλου έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος για το γεγονός ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν on camera λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι κάποια από αυτά συζητιούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες όχι όμως μπροστά στους δημοσιογράφους.

Ο κύριος Δένδιας ξαναπήρε τον λόγο, τονίζοντας μάλιστα ότι κάποιοι συνεργάτες του κ. Τσαβούσογλου δεν ήθελαν να του τον δώσουν και σημειώνοντας ότι «δεν ήρθα εδώ για να κρύψω τα προβλήματα».

Από εκεί και μετά η κατάσταση μεταξύ των δύο υπουργών ξέφυγε τελείως με τον κύριο Τσαβούσογλου να ανοίγει πλέον on camera όλη την ατζέντα των διεκδικήσεων των Τούρκων βάζοντας και το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών και το θέμα των εξορύξεων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Επί της ουσίας επιβεβαιώθηκε πλέον μπροστά στις κάμερες ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι κάκιστες και ότι η συνάντηση αυτή έπρεπε να γίνει ενδεχομένως σε μία άλλη χρονική στιγμή η οποία θα ήταν λιγότερο τεταμένη και θα εξυπηρετούσε καλύτερα τον στόχο και των δύο πλευρών, όπως έχουν ομολογήσει τουλάχιστον, να διατηρηθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter