Δημοσκόπηση – καταπέλτης: Οι πολίτες βλέπουν κυβερνητική επιρροή στις αποφάσεις της επιτροπής ειδικών

Δημοσκόπηση – καταπέλτης: Οι πολίτες βλέπουν κυβερνητική επιρροή στις αποφάσεις της επιτροπής ειδικών

Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco για το Open TV, τα οποία φανερώνουν, μεταξύ άλλων τη δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας των πολιτών στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με την πανδημία και παράλληλα αναδεικνύουν ότι υπάρχει επιρροή στις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, το 64% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση επηρρεάζει άμεσα τις αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών, με την εταιρεία να τονίζει ότι η έρευνα διεξήχθη πριν από τη διαρροή μέρους των πρακτικών της επιτροπής που αναδεικνύουν το ίδιο ζήτημα.

Παράλληλα, το 51% των ερωτηθέντων εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κυβερνητική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, έναντι του 40% που εξέφρασε θετική άποψη. Επίσης, από τη δημοσκόπηση έγινε φανερό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να απαντά πως επιθυμεί το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων το Πάσχα (62%), έναντι του 29% που άπαντησε αρνητικά.

Αρνητικές ήταν οι απαντήσεις των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της Alco και στο θέμα της κυβερνητικής διαχείρισης στους τομείς της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της ασφάλειας. Το 56% δεν είναι ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα αυτό, ενώ το 36% θεωρεί ότι η κατάσταση έχει χειροτερεύσει σε σχέση με την προηγούμενη τριετία.

Αντίθετα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε θετικά όσον αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, με το 55% να δηλώνει την ικανοποίησή του, έναντι ποσοστού 35% που συγκέντρωσαν οι αρνητικές απόψεις.

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8%, το ΚΙΝΑΛ 5,9%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,2% και το ΜέΡΑ25 2,9%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter