Διαπίστευση από τη Βουλή είχε ζητήσει ο Φουρθιώτης με την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ – Στην Εισαγγελία ο φάκελος από τον Τασούλα

Διαπίστευση από τη Βουλή είχε ζητήσει ο Φουρθιώτης με την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ – Στην Εισαγγελία ο φάκελος από τον Τασούλα

Αλυσιδωτές είναι οι αποκαλύψεις για τη δράση του Μένιου Φουρθιώτη. Ο μάνατζερ – παρουσιαστής είχε ζητήσει να διαπιστευθεί κοινοβουλευτικός συντάκτης, υποδεικνύοντας την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ. Στην Εισαγγελία διαβιβάζει τον φάκελο ο πρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν περίπου 1,5 μήνα ο Μ. Φουρθιώτης αιτήθηκε να λάβει διαπίστευση από τη Βουλή, επικαλούμενος την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα, ο μέχρι πρότινος καλά φυλασσόμενος από την ΕΛ.ΑΣ μάνατζερ παρουσίαζε τον εαυτό του με δημοσιογραφικά προσόντα που θα ζήλευε και ο αείμνηστος Λάρι Κινγκ. «Αν έβλεπε κάποιος τι προσόντα επικαλείται στο αίτημά του, θα έπρεπε να πει ότι είναι ντροπή της Βουλής που δεν απάντησε αμέσως “ναι”» σχολίασαν δηκτικά πηγές του Κοινοβουλίου.

Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, ενώ μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Documento και την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών περί προσφυγής στη Δικαιοσύνη, ο Κωνσταντίνος Τασούλας αποφάσισε να διαβιβάσει τον φάκελο στον εισαγγελέα με το ερώτημα της απόπειρας εξαπάτησης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην αρχή υπήρχε η σκέψη για διαβίβαση του φακέλου στην ΕΣΗΕΑ για λόγους επιβεβαίωσης, όμως, η τελευταία ανακοίνωση της Ένωσης οδήγησε στην απόφαση πως θα ήταν μία περιττή πράξη.

Η ανακοίνωση της Βουλής

Στην ανακοίνωσή της Βουλής, επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες της Βουλής διαβίβασαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα του Μαινάνδρου – Γεωργίου Φουρθιώτη για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη, καθώς σε αυτό περιλαμβανόταν αντίγραφο της πλαστής ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ. «Σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της» υπογραμμίζεται και προστίθεται πως η Βουλή δεν εξέδωσε διαπίστευση στον μάνατζερ – παρουσιαστή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Διαβιβάστηκαν έγγραφα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση του Μ. Φουρθιώτη

Οι Υπηρεσίες της Βουλής, δια του Γενικού Γραμματέα της, διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα, με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, του κ. Μαινάνδρου – Γεωργίου Φουρθιώτη για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη.

Μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη.

Δείτε επίσης: Αυτή είναι η πλαστή ταυτότητα του Φουρθιώτη που… δεν είδε το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ

Ο Φουρθιώτης χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ και το είχε ομολογήσει στην πρόεδρό της (έγγραφα)

Στον εισαγγελέα οδηγεί τον Φουρθιώτη η ΕΣΗΕΑ μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter