Διαφορά νοοτροπίας

Διαφορά νοοτροπίας

Εγινε την περασμένη Κυριακή μια παράξενη για τα ελληνικά δεδομένα διαμαρτυρία οπαδών στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρίσκονται σε πλήρη διαμάχη με τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες του συλλόγου, τους αδελφούς Γκλέιζερ, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ μπήκαν ειρηνικά στον αγωνιστικό χώρο του Ολντ Τράφορντ για να αποδοκιμάσουν τους Αμερικανούς με αφορμή τη συμμετοχή τους στο εγχείρημα της European Super League.

Μοιραία, λοιπόν, ξεκίνησαν οι συγκρίσεις με το τι θα συνέβαινε σε ανάλογες περιπτώσεις στην Ελλάδα. Εδώ οι οπαδοί θα κατέστρεφαν, θα έδερναν και θα έδιναν πολύωρες μάχες με τα ΜΑΤ. Παράλληλα οι αντίπαλοι θα ζητούσαν μετ’ επιτάσεως την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αλλά και της ομάδας, της οποίας οι οπαδοί ξέφυγαν. Με σκληρές ανακοινώσεις θα πίεζαν για δήθεν ισονομία.

Τι συνέβη στο Ολντ Τράφορντ; Περίπου 200 οπαδοί κατάφεραν να εισβάλουν ειρηνικά στο γήπεδο, με εξαίρεση πέντε έξι από αυτούς που ξήλωσαν μικρά κομμάτια από το γρασίδι και πήραν τα σημαιάκια του κόρνερ. Ξεδίπλωσαν πλακάτ με σύνθημα «Glazer Οut», άναψαν τέσσερα πέντε καπνογόνα, φώναξαν και δύο συνθήματα και αποχώρησαν. Τα όποια επεισόδια μικρής έντασης, από τα οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, έγιναν έξω και σε μεγάλη απόσταση από το γήπεδο. Καμία αντίπαλος της Γιουνάιτεντ δεν ζήτησε την «παραδειγματική τιμωρία της Μάντσεστερ».

Ισα ίσα που όλοι μαζί προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους, χωρίς όμως να υποβαθμίσουν το συμβάν, και δήλωσαν πλήρη συνεργασία με τις αρχές για να διαλευκανθεί η υπόθεση και να βρεθεί ημερομηνία για να γίνει το ματς που στο μεταξύ αναβλήθηκε. Ούτε κορόνες ούτε ανακοινώσεις εντυπωσιασμού ούτε επικοινωνιακά κόλπα. Ολα λειτούργησαν προς το συμφέρον όλων. Γιατί εκεί πάνω από όλους είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter