Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου: Να διενεργηθεί άμεσα έρευνα για τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη και του Documento

Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου: Να διενεργηθεί άμεσα έρευνα για τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη και του Documento

Μέσω νέας παρέμβασής, το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI) καλεί τις ελληνικές αρχές να επισπεύσουν τις έρευνες μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του, όπως επίσης και να προχωρήσουν στη μεθοδική αξιολόγηση των απειλών που αφορούν την προσωπική του ασφάλεια.

Σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής Διευθυντής του IPI, Σκοτ Γκρίφεν, επισημαίνει ότι το Ινστιτούτο έλαβε με ικανοποίηση την είδηση περί ενίσχυσης της αστυνομικής προστασίας του Κώστα Βαξεβάνη, επαναλαμβάνοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι εργαζόμενοι του Documento «έχουν την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη του IPI».

«Καλούμε τις αρχές να αξιολογήσουν μεθοδικά τη σοβαρότητα τις απειλής αυτής που αφορά την προσωπική του ασφάλεια», τόνισε ο Σκοτ Γκρίφεν. «Εάν ανακαλυφθεί η ύπαρξη συμβολαίου θανάτου, όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην εντολή, τη συνεννόηση αλλά και τον σχεδιασμό αυτής της ενέργειας θα πρέπει να εντοπιστούν και να καταδικαστούν».

Στη νέα αναφορά του IPI για τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, γίνεται αναφορά στα όσα είχε καταγράψει ο ίδιος μέσω του documentonews.gr την περασμένη Παρασκευή με το IPI να επισημαίνει ότι «οι απειλές προς τον Κ. Βαξεβάνη ήρθαν μόλις δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία του ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των σοκαριστικών καταγγελιών του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους ευρωπαϊκές και διεθνείς οργανώσεις για την ελευθερία του Τύπου, ενώ διεθνή ΜΜΕ έχουν προχωρήσει σε εκτενείς αναφορές για την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Τον γύρο του κόσμου μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου κάνουν οι καταγγελίες Βαξεβάνη για «συμβόλαιο θανάτου»

Εκτενές ρεπορτάζ και του Euractiv για τις καταγγελίες Βαξεβάνη: «Ένας ακόμη Έλληνας δημοσιογράφος υπό την απειλή θανάτου»

Απόλυτη στήριξη από το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου στον Κώστα Βαξεβάνη

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα στο πλευρό του Κώστα Βαξεβάνη

Και το Human Rights Watch στο πλευρό του Κώστα Βαξεβάνη με μήνυμα για την κυβέρνηση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter