Διεθνής κατακραυγή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την Ακρόπολη

Διεθνής κατακραυγή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την Ακρόπολη

Μετά το άρθρο – ράπισμα από τη Liberation για την τσιμεντωμένη Ακρόπολη, ήρθε η σειρά του αγγλόφωνου «Εθνικού Κήρυκα»  να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το μνημείο, έπειτα από τις παρεμβάσεις του υπουργείου Πολιτισμού.

Στο κείμενο, το οποίο κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων στο Ακρόπολη ΣΟΣ, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «Ο σπουδαιότερος αρχαιολογικός θησαυρός παγκοσμίως και η κληρονομιά του τίθενται επί κινδύνω, μετά τα πλάνα ώστε να γίνει περισσότερο προσβάσιμη στους τουρίστες, επισημαίνουν οι ειδικοί».

Ο «Εθνικός Κήρυκας» τονίζει επίσης ότι: «Αρχαιολόγοι από όλο τον κόσμο έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες και δικηγόρους, με στόχο να μπει ένα τέλος στα σχέδια για περαιτέρω ανακαινίσεις, μετά το χτίσιμο τσιμεντένιου διαδρόμου, ο οποίος οδηγεί σε συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού μετά από βροχοπτώσεις».

«Η ομάδα αυτή επισημαίνει ότι τα σχέδια της κυβέρνησης, που περιλαμβάνουν και παρεμβάσεις στην είσοδο των Προπυλαίων, θα ισοδυναμούν με την υποβάθμιση του σπουδαιότερου αρχαιολογικού θησαυρού, τη φύλαξη του οποίου η ανθρωπότητα έχει εμπιστευθεί στη σημερινή Ελλάδα».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο για την Ακρόπολη εδώ 
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter