Διεθνής Τύπος: Κριτική στη Γερμανία για το CureVac – Επίσημη αργία στις ΗΠΑ η ημέρα χειραφέτησης των σκλάβων

Διεθνής Τύπος: Κριτική στη Γερμανία για το CureVac – Επίσημη αργία στις ΗΠΑ η ημέρα χειραφέτησης των σκλάβων

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Σφοδρή κριτική για το ρόλο του κράτους στην αποτυχία του Curevac». Το εμβόλιο της γερμανικής φαρμακευτικής απογοήτευσε, με αποτέλεσμα την πτώση της μετοχής. Η γερμανική κυβέρνηση είχε επενδύσει στην εταιρεία 300 εκατομμύρια ευρώ. Παρά την αποτυχία, η κυβέρνηση δεν βλέπει καμία επίπτωση στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα.

Στη Frankfurter Allgemeine Zeitung διαβάζουμε: «Η Μπέρμποκ θέλει συμφωνίες για την προστασία του κλίματος μεταξύ του κράτους και των εταιρειών». Σύμφωνα με την υποψήφια των Πράσινων για την καγκελαρία, Ανναλένα Μπέρμποκ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να επωμίζεται το κόστος της μετατροπής της παραγωγής σε περιβαλλοντικά φιλική. Τέλος η Süddeutsche Zeitung: «Η ανάκαμψη έρχεται». Οικονομικοί αναλυτές αναμένουν την ανάπτυξη της οικονομίας με περισσότερο από 3% το 2021. Παρά την ύφεση της πανδημίας, ο Σολτς θέλει να αναλάβει περισσότερο χρέος από όσο είχε σχεδιαστεί.

Στις ΗΠΑ, ιστορική ήταν η υπογραφή του αμερικανού προέδρου για την ανακήρυξη της ημέρας χειραφέτησης των σκλάβων σε επίσημη αργία. Η Washington Post γράφει σχετικά: «Αγκαλιάζοντας την ιστορία, επιδιώκοντας περισσότερα». Ο Μπάιντεν επικύρωσε την 19η Ιουνίου, γνωστή στη χώρα ως Juneteenth, ως επίσημη αργία της ομοσπονδίας.

Η Wall Street Journal έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Οι ΗΠΑ προκαλούν παγκόσμιο φόβο για τον πληθωρισμό». Η ανάκαμψη της χώρας επηρεάζει τις τιμές και τα νομίσματα παγκοσμίως, ωθώντας σε αυξήσεις επιτοκίων σε κάποιες χώρες.

Στους Financial Times διαβάζουμε: «Στις ιρανικές εκλογές, οι πρωτοπόροι είναι από διαφορετικούς κόσμους». Ο δεύτερος στις δημοσκοπήσεις Αμπντολνασέρ Χεματί, που παρουσιάζεται ως κεντρώος και μεταρρυθμιστής, λέει ότι αν εκλεγεί, θα έχει ως προτεραιότητα τη συμφωνία για τα πυρηνικά και την άρση των αμερικανικών κυρώσεων.

Ο Εμπραχίμ Ραϊσί, που προπορεύεται, θεωρείται σκληροπυρηνικός, καθώς δεν θεωρεί προτεραιότητα την βελτίωση των σχέσεων με τις Δυτικές χώρες. Τέλος οι New York Times: «Οι αμερικανές γυναίκες επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητές τους, καθυστερώντας τη μητρότητα». Οι γεννήσεις πέφτουν καθώς οι σπουδές και οι καριέρα προηγούνται.

Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει: «Η Γαλλία βγαίνει από την ζωή της απαγόρευσης κυκλοφορίας». Η υποχρέωση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους καταργήθηκε την Πέμπτη 17 Ιουνίου, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11μμ θα αρθεί την Κυριακή, 20 Ιουνίου.

Στη Le Figaro διαβάζουμε: «Ένα καλοκαίρι για να ξεπεράσουμε την επιδημία». Όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες πηγαίνουν καλά και επιτρέπουν να αρθούν ορισμένοι περιορισμοί. Όμως η επαγρύπνηση παραμένει αναπόσπαστη, εκτιμά η εφημερίδα.

Η Libération κυκλοφορεί σήμερα με κύριο τίτλο: «Αιολικά πάρκα, μια μολυσμένη συζήτηση». Από τη Λεπέν μέχρι το λόμπι της πυρηνικής ενέργειας, οι αντίπαλοι των αιολικών εκφράζουν την άποψή τους εν όψει των περιφερειακών εκλογών, αποσιωπώντας τα πραγματικά ερωτήματα που τίθενται από την χρήση τους. Τέλος, η Humanité: «Δημοκρατικό ραντεβού με μεγάλο ρίσκο». Ο πρώτος γύρος των περιφερειακών εκλογών την Κυριακή αποτελεί ένα τεστ για όλους τους κινδύνους, πριν από εκείνου του 2022.

Στη Βρετανία, τα χαμηλά ποσοστά καταδίκης σε υποθέσεις βιασμών αναγκάζει την κυβέρνηση σε δημόσια απολογία. Ο Guardian γράφει σχετικά: «Οι υπουργοί παραδέχονται την ντροπή τους για τις καταδίκες για βιασμό και υπόσχονται μεταρρυθμίσεις». Η αστυνομία θα πρέπει να αλλάξει το κέντρο εστίασης από την αξιοπιστία του θύματος στο θύτη. Στους Times διαβάζουμε: «Η απειλή της Uefa πάνω στα τελικά του Euro». Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία προειδοποιεί ότι θα πάρει τους αγώνες από το Λονδίνο και θα τους πάει στην Ουγγαρία αν 2500 επίσημοι περάσουν καραντίνα.

Η Daily Telegraph κυκλοφορεί με κύριο τίτλο: «Σταματήστε τα τεστ στα σχολεία, λέει επιστήμονας της Οξφόρδης». Ο καθηγητής σερ Άντριου Πόλαρντ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα λέει ότι τα τεστ θα προκαλέσουν τέτοια αναστάτωση στα σχολεία που θα ήταν προτιμότερο να εμβολιάσουν τα παιδιά. Και τέλος ο Independent: «Οι χαμένες ευκαιρίες για να σταματήσει η τρομοκρατική επίθεση». Ο βομβιστής στο Μάντσεστερ έπρεπε να είχε αναγνωριστεί ως απειλή, δείχνει έκθεση για το περιστατικό

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Οι επιχειρηματίες πιέζουν τον Κασάδο να δεχτεί τις χάρες». Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων ελπίζει ότι οι χάρες στους καταλανούς αυτονομιστές πολιτικούς θα αποκαταστήσει την κανονικότητα. Και η El Mundo: «Το καταλανικό καθεστώς υποστηρίζει τις χάρες και πιέζει τον Κασάδο». Ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος, Πάμπλο Κασάδο παρά τις πιέσεις για να αποδεχτεί τις χάρες, παραμένει ακλόνητος στις θέσεις του, αναφέρει η εφημερίδα.

Στην Ιταλία, έρχεται το πράσινο πιστοποιητικό ενώ εξετάζεται η κατάργηση της μάσκας. Η La Stampa γράφει σχετικά: «Ανοίγει ο δρόμος για το Πράσινο Πιστοποιητικό, διαφωνία για τις μάσκες». Ο Σαλβίνι απευθυνόμενος στην κυβέρνηση λέει ότι πρέπει να ξανακερδίσουμε την ελευθερία να αναπνέουμε. Ο Ντι Μάιο τον υποστηρίζει. Στην Il Messaggero διαβάζουμε: «Το πράσινο πιστοποιητικό ανοίγει τις ντισκοτέκ». Ο Ντράγκι υπογράφει το διάταγμα για τα χάρτινα πιστοπoιητικά που θα είναι διαθέσιμα στο φαρμακείο, ή σε ψηφιακή μορφή με ένα email ή SMS.

Η La Repubblica γράφει: «Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους». Αναμένεται η απόφαση μέχρι το τέλος Ιουνίου. Η υποχρέωση της χρήσης μάσκας θα παραμείνει για τους εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, ο Ντράγκι θέλει να επεκτείνει την κατάσταση ανάγκης, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Τέλος η Corriere de la Sera: «Έρχεται το πράσινο πιστοποιητικό για τα ταξίδια». Επίσης η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους στις 5 Ιουλίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter