Δικαιώθηκε ο λιμενικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης για την επιχείρηση στα Εξάρχεια

Δικαιώθηκε ο λιμενικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης για την επιχείρηση στα Εξάρχεια

Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο λιμενικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης, καθώς η Εισαγγελία του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου έκανε δεκτή την προσφυγή που είχε καταθέσει ο λιμενικός γνωστός από την εμπλοκή του στην υπόθεση του Noor 1.

Πρόκειται για την υπ αριθμόν 6/2021 Διάταξη της Εισαγγελίας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου με την οποία η υπόθεση του εισάγεται ενώπιον του Συμβουλίου του Ναυτοδικείου Πειραιά. Σύμφωνα με τη διάταξη του εισαγγελέα για τον Χριστοφορίδη «δεν προέκυψε καμία ένδειξη από κάποιο στοιχείο της δικογραφίας ότι τέλεσε την πράξη της παράβασης καθήκοντος που του αποδίδεται».

Ο Π. Χριστοφορίδης είχε παραπεμφθεί με απευθείας κλήση ενώπιον του Πενταμελούς Ναυτοδικείου Πειραιά για υπόθεση διερεύνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2019.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, που τον παρέπεμπε σε δίκη, ο λιμενικός φερόταν να μην είχε εκτιμήσει σωστά τους κινδύνους της επιχείρησης, με αποτέλεσμα, να τραυματιστούν δύο αξιωματικοί του Λιμενικού. Τελικά όμως δικαιώθηκε.

Σχολιάζοντας τη Διάταξη του Εισαγγελέα του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, ο συνήγορος του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, Παναγιώτης Κάσσης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Μετά από ένα ανελέητο κυνηγητό το οποίο υπέστη ο εντολέας μου από συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ σχετικά με την επιχείρηση των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2019, προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες, γνωστές πλέον από τα δημοσιεύματα της ίδιας μερίδας ΜΜΕ, η Δικαιοσύνη τελικά στάθηκε στο ύψος της με την έκδοση της Διατάξεως του κ. Εισαγγελέως του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, με την οποία δικαιώνεται. Αποδείχθηκε ότι μια προαναγγελθείσα, όχι από δικαστική αρχή αλλά από συγκεκριμένων συμφερόντων ΜΜΕ, δίωξη και παραπομπή ακυρώθηκε.

Μια προανάκριση, η οποία ήθελε απλά και μόνο να καλύψει τις ευθύνες των ανθρώπων που πραγματικά θέλουν να θεωρούν τα Εξάρχεια ως περιοχή πέραν της δικαιοδοσίας των διωκτικών αρχών και της Δικαιοσύνης, απεδείχθη – τουλάχιστον – έωλη. Μια προανάκριση, η οποία, όπως αποδείχθηκε με την έκδοση της Διατάξεως του κ. Εισαγγελέως του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, είχε ως μόνο στόχο την παραπομπή σε δίκη ενός συγκεκριμένου αξιωματικού για πολύ συγκεκριμένους λόγους».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter