Διώρυγα Σουέζ: Έτσι αποκολλήθηκε το Ever Given μετά από σχεδόν μια εβδομάδα – Εικόνες από το «ελεύθερο» πλοίο (Video)

Διώρυγα Σουέζ: Έτσι αποκολλήθηκε το Ever Given μετά από σχεδόν μια εβδομάδα – Εικόνες από το «ελεύθερο» πλοίο (Video)

Τα ρυμουλκά και τα συνεργεία που εργάζονταν ασταμάτητα μπόρεσαν να απεγκλωβίσουν εν μέρει το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given, που είχε προσαράξει και κλείσει τη Διώρυγα του Σουέζ την 23η Μαρτίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο την εταιρεία Inchcape Shipping.

Δεν είναι όμως σαφές πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της θαλάσσιας οδού ωστόσο, αυξάνονται οι ελπίδες πως η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Διώρυγα η οποία έχει προκαλέσει ζημιές δισεκατομμυρίων θα γίνει σύντομα.

 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Wall Street Journal ο Osama Rabie, πρόεδρος της αρχής του καναλιού του Σουέζ που διαχειρίζεται την πλωτή οδό, υποστήριξε ότι το πλοίο είχε αποκολληθεί εν μέρει και ότι τα νέα είναι καλά. Υποστήριξε επίσης ότι τα ρυμουλκά θα παραμείνουν στο σημείο για άλλη μια ώρα ώστε να διασφαλίσουν ότι το σκάφος θα μπορούσε να αρχίσει να κινείται ξανά στο κανάλι.

Η εταιρεία Leth Agencies, η οποία παρέχει ναυτιλιακές υπηρεσίες στο κανάλι, δήλωσε νωρίς τη Δευτέρα ότι η αποκόλλησε πραγματοποιήθηκε μετά από εντατικές προσπάθειες ώθησης και έλξης του πλοίου με 10 ρυμουλκά. Η προσπάθεια διάσωσης περιελάβανε επίσης εκβάθυνση χιλιάδων τόνων άμμου από τις όχθες και την κοίτη του καναλιού. Επίσης, οι υψηλές παλίρροιες βοήθησαν στην προσπάθεια αποκόλλησης.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει το πλοίο να πλέει στο κανάλι.

 

Το Ever Given, πλοίο με εκτόπισμα 220.000 τόνων, ανήκει στην ιαπωνική Shoei Kisen και το διαχειρίζεται η Evergreen Marine υπό την παναμαϊκή σημαία.

Η προσάραξή του εξαιτίας ριπής ανέμου εν μέσω αμμοθύελλας έκλεισε τη Διώρυγα, με αποτέλεσμα 369 σκάφη που σκόπευαν να τη διαπλεύσουν να αποκλειστούν.

Ειδικά συνεργεία έσκαβαν χθες για να απομακρύνουν μέρος της όχθης της Διώρυγας, στην οποία το φορτηγό είχε προσαράξει διαγώνια, ώστε το σκάφος να μπορέσει να πλεύσει ξανά κανονικά, ανέφερε η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ νωρίτερα χθες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter