Δραματική η κατάσταση στην Ινδία: Ξεμένουν από οξυγόνο τα νοσοκομεία, 22 θάνατοι μετά από βλάβη στην παροχή οξυγόνου

Δραματική η κατάσταση στην Ινδία: Ξεμένουν από οξυγόνο τα νοσοκομεία, 22 θάνατοι μετά από βλάβη στην παροχή οξυγόνου

Τουλάχιστον 22 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους σε νοσοκομείο στη δυτική Ινδία μετά από βλάβη που παρουσιάστηκε στην  παροχή οξυγόνου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Rajesh Tope,, ενώ την ίδια ώρα τα νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει από τα χιλιάδες περιστατικά, προειδοποιώντας για σοβαρές ελλείψεις σε οξυγόνο.

Διαβάστε επίσης: «Σαρώνει» η ινδική μετάλλαξη με εκατόμβες νεκρών- Νυχθημερόν δουλεύουν τα κρεματόρια (Photos – Video)

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Νασίκ, μία από τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο στην Ινδία.

«Ασθενείς που βρίσκονταν σε αναπνευστήρες στο νοσοκομείο στο Νασίκ έχασαν τη ζωή τους», παραδέχτηκε ο υπουργός σε σχόλιό του. «Η διαρροή εντοπίστηκε στη δεξαμενή παροχής οξυγόνου. Η διακοπή της τροφοδοσίας θα μπορούσε να συνδεθεί με τους θανάτους των ασθενών στο νοσοκομείο» εξήγησε.

Την Τρίτη, τα νοσοκομεία στο Δελχί, προειδοποίησαν ότι διέθεταν οξυγόνο για μόλις 8 έως 24 ώρες, ενώ ορισμένα ιδιωτικά ιδρύματα είχαν αρκετό για μόνο 4 με 5 ώρες.

Το Δελχί, μια πόλη 20 εκατομμυρίων ανθρώπων, κατέγραψε 28.395 νέα κρούσματα και 277 θανάτους την Τρίτη, το υψηλότερο ποσοστό από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Η μετάλλαξή «B.1.617»,  «σαρώνει» την Ινδία  πιστεύεται ότι εξαπλώνεται πιο εύκολα και θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι πιο θανατηφόρα από άλλα στελέχη, ενώ οι γιατροί λένε ότι οι ασθενείς τους είναι σημαντικά νεότεροι από ό,τι εκείνοι του πρώτου κύματος.

Τα κρεματόρια λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για περισσότερες από 80 αποτεφρώσεις την ημέρα, σε δημόσιους χώρους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter