ΕΕ για Johnson & Johnson: Δεν αναμένεται να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις για τα εμβόλια

ΕΕ για Johnson & Johnson: Δεν αναμένεται να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις για τα εμβόλια

Η Κομισιόν θεωρεί πρακτικά αδύνατη την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Johnson & Johnson προς την ΕΕ έπειτα από την απόσυρση 17 εκατομμυρίων δόσεων για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε εκπρόσωπος της Επιτροπής στο Reuters.

Ο ΕΜΑ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν -προληπτικά- οι δόσεις που προήλθαν από εργοστάσιο των ΗΠΑ λόγω ανησυχιών για περιστατικό επιμόλυνσης.

«Έπειτα από την απαγόρευση χορήγησης των παρτίδων αυτών, η εταιρεία δεν αναμένεται να είναι σε θέση να προμηθεύσει 55 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος αυτού του τριμήνου», τόνισε στο Reuters εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Συνολικά, η ΕΕ είχε παραγγείλει 200 εκατομμύρια δόσεις του εν λόγω σκευάσματος από την J&J, αναμένοντας να παραλάβει 55 εκατομμύρια εξ αυτών μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ως τώρα, η εταιρεία έχει προμηθεύσει στην Ένωση περίπου 12 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του χρονοδιαγράμματος παράδοσης των εμβολίων. «Η Johnson & Johnson παραμένει δεσμευμένη για την παράδοση 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νορβηγία και την Ισλανδία και θα συνεχίσει να ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη εγκαίρως καθώς θα βελτιώσει τους χρόνους παράδοσης», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter