Εθνική Μπάσκετ: Ο Πιτίνο κάλεσε Σπανούλη και Κώστα Αντετοκούνμπο για το Προολυμπιακό τουρνουά

Εθνική Μπάσκετ: Ο Πιτίνο κάλεσε Σπανούλη και Κώστα Αντετοκούνμπο για το Προολυμπιακό τουρνουά

Την Τετάρτη ξεκινά το ταξίδι της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ για το Προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Καναδά και ο Ρικ Πιτίνο ανακοίνωσε τους εκλεκτούς του για την πρώτη φάση της προετοιμασίας.

Στην πρώτη συγκέντρωση θα βρίσκεται και ο Βασίλης Σπανούλης που επιστρέφει στην Εθνική μετά από αρκετά χρόνια απουσίας. Στη λίστα βρίσκονται κανονικά πέντε παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, μακριά από τους Λέικερς.

Προς το παρόν εξαιρούνται οι παίκτες του Παναθηναϊκού, του Προμηθέα, της ΑΕΚ και του Λαυρίου, καθώς και ο Νικ Καλάθης, αφού εκκρεμεί η ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ φαίνεται ότι δεν υπολογίζεται (αν και ελεύθερος), αφού ζήτησε να κάνει προπονήσεις στην Αμερική. Επίσης, δεν κλήθηκε ο Κώστας Κουφός.

Αναλυτικά οι επιλογές του Πιτίνο: Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Καββαδάς, Γιάννης Αθηναίου, Χρήστος Σαλούστρος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Νίκος Χουγκάζ, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Παπαδάκης και Κώστας Αντετοκούνμπο. Οι παραπάνω παίκτες θα συγκεντρωθούν αύριο στο ΟΑΚΑ για τις πρώτες προπονήσεις.

Μέχρι την αναχώρηση για τον Καναδά, η Εθνική θα δώσει τρία φιλικά για το τουρνουά «Ακρόπολις», με το Μεξικό στις 18/6, το Πουέρτο Ρίκο στις 19/6 και τη Σερβία στις 20/6. Στην Ομάδα θα ενσωματωθούν και οι παίκτες που έχουν ακόμα αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις ομάδες τους.

Το Προολυμπιακό τουρνουά θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου στη Βικτόρια, με έξι ομάδες. Η Εθνική μας θα διεκδικήσει το μοναδικό εισιτήριο για το Τόκιο απέναντι στην Τσεχία, Τουρκία, Κίνα, Ουρουγουάη και τον οικοδεσπότη Καναδά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter