«Ειλημμένη απόφαση» για την κυβέρνηση το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου

«Ειλημμένη απόφαση» για την κυβέρνηση το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου

Διατεθειμένη να υλοποιήσει τις ανακοινώσεις περί ανοίγματος των συνόρων της χώρας στις 14 Μαΐου είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης από τη Βουλή, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Φυσικά και θα ανοίξουμε στις 14 Μαΐου, φέτος θα ανοίξουν και όλες οι χερσαίες διαβάσεις».

Ο υπουργός έκανε λόγο για ένα «συγκροτημένο σχέδιο πέντε σημείων» από πλευράς κυβέρνησης, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία: «κράτησαν και πέρσι ασφαλείς τους εργαζόμενους και τους τουρίστες και τους συμπολίτες μας και φυσικά θα τους κρατήσουν και φέτος με τις προσαρμογές που θα κάνουμε». Μάλλον ο κ. υπουργός λησμονεί το γεγονός πως το περασμένο καλοκαίρι το άνοιγμα του τουρισμού έγινει με βιασύνη, θριαμβολογίες, ελλείψει όμως σχεδίου, γεγονός που μεταξύ άλλων συνετέλεσε στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην επικράτεια.

Παρά τις όποιες αναφορές για ύπαρξη σχέδιου μέσω της τοποθέτησης Θεοχάρη, η περσινή εμπειρία σε συνδυασμό με την «απολυτότητα» την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα του ανοίγματος, περισσότερο εντείνει παρά μειώνει την ανησυχία μεγάλης μερίδας των πολιτών αλλά και της αντιπολίτευσης για επανάληψη των φαινομένων του 2020.

Όσον αφορά τη διαδικασία εμβολιασμού των εργαζομένων στον τουρισμό, ο Χάρης Θεοχάρης απάντησε αόριστα, σημειώνοντας ότι η ομάδα αυτή έχει προτεραιότητα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στην Επιτροπή Εμπειρογνωμών η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό, θα κρίνει την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter