Εκκενώνεται ο Ερυθρός Σταυρός – Μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid

Εκκενώνεται ο Ερυθρός Σταυρός – Μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid

Ο Ερυθρός Σταυρός θα είναι το επόμενο νοσοκομείο του ΕΣΥ που μετατρέπεται σε covid, λόγω της  ασφυκτικής πίεσης που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Αττικής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το νοσοκομείο εκκενώνεται από τους νοσηλευόμενους ασθενείς, μετά από εντολή που δόθηκε να μετατραπεί σε νοσοκομείο για περιστατικά κορονοϊού.

Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου με δεκάδες ασθενείς να βρίσκονται σε λίστες αναμονής για ένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ ενώ το ιατρικό προσωπικό έχει πλέον προχωρήσει και σε επιλογή ασθενών. Παράλληλα, ολοένα και αυξάνονται οι ασθενείς που διασωληνώνονται και παραμένουν εκτός ΜΕΘ.

Διαβάστε επίσης: Ένα βήμα πριν γίνει… Μπέργκαμο η Αττική- Διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ και επιλογές ασθενών

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του Ακτινολογικού στο «Γεννηματάς», Σπύρος Αντωνόπουλος λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ και καμία απλή κλίνη Covid στο Γεννηματάς. Αντίθετα, υπάρχουν 8 – 10 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ κι αναμένουμε να αδειάσουν κρεβάτια για να τους βάλουμε» τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος περιγράφοντας την δραματική κατάσταση του νοσοκομείου.

«Οι τελευταίες τρεις εφημερίες είναι πολύ δύσκολες. Δεχόμαστε γύρω στους 60 ασθενείς σε κάθε εφημερία. Είμαι 30 χρόνια στο νοσοκομείο και δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες συνθήκες πολέμου» είπε ο κ. Αντωνόπουλος.

Το απόγευμα στις 18:00 αναμένονται νέες ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια ο οποίος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα ένταξης ιδιωτικών κλινικών στο ΕΣΥ για τη μάχη κατά της πανδημίας.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter