Εκπαιδευτικό αεροσκάφος: Δεν εντοπίστηκαν συντρίμμια – Συνεχίζονται οι έρευνες

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος: Δεν εντοπίστηκαν συντρίμμια – Συνεχίζονται οι έρευνες

Σε θρίλερ εξελίσσεται η αναζήτηση του επιβατικού αεροσκάφους το οποίο αγνοείται από την Κυριακή μετά από πτήση που ξεκίνησε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα.

Το πρωί της Τετάρτης σήμανε συναγερμός στις αρχές όταν σύμφωνα με πληροφορίες κυνηγοί εντόπισαν αντικείμενα σε χαράδρα στην περιοχή Καβαλλάρι μεταξύ Δίκορφου και Ελάτης.

Παρά την κινητοποίηση δυνάμεων του Στρατού, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας στην συγκεκριμένη περιοχή, δε φαίνεται τελικά να εντόπισαν τα συντρίμμια του διθέσιου αεροσκάφους με αποτέλεσμα οι έρευνες για την αναζήτησή του να συνεχίζονται.

Το αεροσκάφος με τον Ιρακινό χειριστή αναχώρησε στις 31 Ιανουαρίου από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κονταά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από την πόλη των Ιωαννίνων.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζουν να επιχειρούν με 45 Πυροσβέστες και 20 οχήματα:

   • 31 Πυροσβέστες με 13 οχήματα από την ΠΕΠΥΔ Ιωαννίνων καθώς και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου,

   • 12 Πυροσβέστες με έξι οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και

   • Δύο Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί:

   • ένα E/Π Super Puma, ένα (1) E/Π Sikorsky (S-55), ένα (1) Α/Φ C-130 και ένα (1) Α/Φ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας

   • δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ε.Σ.

   • ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ

   • το ΕΚΑΒ και Εθελοντές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter