Εμβόλιο AstraZeneca: Σήμερα η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Εμβόλιο AstraZeneca: Σήμερα η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Μετά το ντόμινο αναστολών χορήγησης του εμβολίου της Astrazeneca από ευρωπαϊκές, και όχι μόνο, χώρες, σήμερα αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Μετά τα περιστατικά εμφάνισης θρόμβων ο ΕΜΑ καλείται να αποφασίσει για την επόμενη ημέρα ενώ τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως «όλα δείχνουν ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα δώσει το “ελεύθερο” για την εκ νέου χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca».

Από την πλευρά της η Επιτροπή Ασφάλειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε πως εξακολουθεί να θεωρεί ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων, και συνέστησε τη συνέχιση των εμβολιασμών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Επιτροπή «αξιολογεί προσεκτικά τα δεδομένα ασφαλείας για το εμβόλιο της AstraZeneca. Οταν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα».

Οι περισσότερες χώρες, που έχουν αναβάλει τους εμβολιασμούς, έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή τους να συνεχίσουν σε περίπτωση που ο ΕΜΑ ανάψει το πράσινο φως.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter