Επίκαιρη Ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ»

Επίκαιρη Ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Να μην εφαρμοστούν εν μέσω πανδημίας οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα είναι ραγδαία η αύξηση τόσο των μορφωτικών ανισοτήτων όσο και της πελατείας των Κολεγίων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως με τη θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αναμένεται να μείνουν εκτός ΑΕΙ 20.000 έως 30.000 υποψήφιοι σε σχέση με τη περσινή χρονιά καθώς και ότι θα δημιουργηθούν χιλιάδες κενές θέσεις σε περιφερειακά Α.Ε.Ι. τα οποία αναμένεται να βρεθούν σε διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο.

«Το χειρότερο όλων όμως, είναι ότι αυτή η αλλαγή που θα οδηγήσει πολλές χιλιάδες οικογένειες σε δυσχερή θέση, γίνεται σε μια χρονιά ιδιαίτερα επιβαρυμένη τόσο για τους υποψήφιους όσο και για τις οικογένειές τους» σημειώνει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει:

«Τα παιδιά της φετινής Γ’ Λυκείου τα τελευταία δύο χρόνια έχουν στερηθεί, εξαιτίας της πανδημίας, το εκπαιδευτικό περιβάλλον, τους καθηγητές τους, τους φίλους τους, τη διασκέδαση στον ελεύθερο χρόνο τους, την εφηβεία τους. Και καλούνται φέτος να δώσουν εξετάσεις, έτσι κι αλλιώς, σε ένα εντελώς στρεσογόνο περιβάλλον».

Επισημαίνει δε ότι η σπουδή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να αλλάξουν εν μέσω της πανδημίας τους όρους εισαγωγής στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι απαράδεκτη και αποδεικνύει την εγκληματική αδιαφορία για τη νέα γενιά του τόπου μας, αφού αυξάνεται το βάρος που αισθάνονται στις πλάτες τους οι μαθητές-υποψήφιοι και μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες επιτυχίας τους.

Και συνεχίζει υπογραμμίζοντας: «Μπροστά στα πιθανά κέρδη κάποιων ιδιωτών, εν προκειμένω στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν διστάζετε να θυσιάσετε το χαμόγελο τουλάχιστον 25.000 υποψηφίων, που θα ήταν επιτυχόντες αν εσείς δεν αλλάζατε εφέτος τους όρους εισαγωγής.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από τις προφανείς πολιτικές μας διαφωνίες για την ουσία της εκπαιδευτικής σας πολιτικής και με δεδομένο ότι η φετινή εκπαιδευτική χρονιά διεξήχθη σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για τους μαθητές – υποψήφιους στις πανελλαδικές εξετάσεις και για τις οικογένειές τους».

Τούτων δοθέντων, ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Προτίθεται η Κυβέρνηση να αναστείλει την εφαρμογή των αλλαγών στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και ειδικότερα της Ελάχιστης Βάσης εισαγωγής, προκειμένου να μη μειωθεί ο αριθμός των επιτυχόντων;

Η Επίκαιρη Ερώτηση:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter