Επανεκκίνηση του ελληνικού σινεμά στα θερινά με «Πρόστιμο»

Επανεκκίνηση του ελληνικού σινεμά στα θερινά με «Πρόστιμο»

Έξι μήνες μετά από την ψηφιακή προβολή του στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος «Meet the Neighbors» του 61ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το «Πρόστιμο» του Φωκίωνα Μπόγρη βγαίνει στις αίθουσες.

Ακόμη δεν ξέρει κανείς πότε ακριβώς θα ανοίξουν οι κινηματογραφικές αίθουσες αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα θερινά σινεμά θα είναι εκείνα που θα ανοίξουν πρώτα τις πόρτες τους στο κοινό, πιθανότατα την τελευταία εβδομάδα του Μαίου.

Το «Πρόστιμο» του Φωκίωνα Μπόγρη μετά την online πρεμιέρα του στο 61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης βγαίνει από την υποχρεωτική καραντίνα κι ετοιμάζεται να συναντήσει το κοινό στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο διανομέας της Danaos Films Ηλίας Γεωργιόπουλος επισημαίνει πως «το «Πρόστιμο» είναι μια ταινία που μας έκανε εντύπωση, από την πρώτη στιγμή που την είδαμε.

Η αμεσότητά της, ο ρυθμός κι οι φοβεροί χαρακτήρες της,  συνθέτουν ένα εκρηκτικό κινηματογραφικό μείγμα. Η Danaos Films στηρίζει και πιστεύει στην καλή ελληνική ταινία, κι είμαστε σίγουροι  ότι η έξοδός της, νωρίς το καλοκαίρι, θα αποτελέσει το ιδανικό ξεκίνημα για την επιστροφή του κόσμου στους κινηματογράφου».

Ο σκηνοθέτης Φωκίων Μπόγρης σχολιάζει από την πλευρά του την απόφασή τους να ξορκίσουν την αβεβαιότητα των ημερών και να δώσουν αυτό το ραντεβού με το κοινό, την πρώτη εβδομάδα που θα ανοίξουν τα θερινά σινεμά με τα εξής λόγια: «Είναι από αυτές τις ταινίες που είχαν την ατυχία να ολοκληρωθούν το 2020. Σχεδιάζαμε την έξοδο του φιλμ στις κινηματογραφικές αίθουσες τον περασμένο Νοέμβριο, πράγμα που δεν συνέβη λόγω των συνθηκών. Παρ’ όλη τη
ζήτηση για διαδικτυακή προβολή της ταινίας, αποφασίσαμε να περιμένουμε μέχρι το άνοιγμα των κινηματογράφων.

Η ακριβής ημερομηνία παραμένει άγνωστη, εμείς όμως δεσμευόμαστε να συναντήσουμε το κοινό την πρώτη μέρα του ανοίγματος και με οποιεσδήποτε συνθήκες», ενώ η παραγωγός παραγωγός Μαρία Καραγιαννάκη («Chase the cut») αναφέρει «το αν θα επιστρέψει το κοινό στις αίθουσες μετά την πανδημία είναι, φυσικά, η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου.

Ωστόσο, νομίζω ότι μετά από 6 μήνες εγκλεισμού, έχουμε όλοι ανάγκη να ξαναδιεκδικήσουμε τη ζωή μας με φυσική παρουσία, με όποιον περιορισμό, κι η ανάγκη αυτή είναι μεγαλύτερη από το φόβο. Η ανταπόκριση του κόσμου στην προβολή του «Πρόστιμο» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ήταν τόσο θερμή, που μας έκανε να νιώσουμε ότι το χρωστάμε αυτό το ραντεβού.

Το μόνο που θέλαμε οπωσδήποτε είναι να γίνει με φυσική παρουσία. Από τη στιγμή που θα δοθεί αυτή η δυνατότητα, δεν θέλαμε να το αναβάλλουμε περαιτέρω». Η ιστορία της ταινίας βασίζεται σε πραγματικά συμβάντα και οι πρωταγωνιστές της είναι μερικοί ασυνήθιστοι αλλά υπαρκτοί χαρακτήρες της νεοελληνικής πραγματικότητας.

O Bαγγέλης, απομεινάρι της rave γενιάς, ζει ντιλάροντας κάνναβη αν και θα προτιμούσε μία σταθερή δουλειά χωρίς ρίσκα και παρανομίες. Ο Πέτρος είναι ένας μπράβος των νοτίων προαστίων που επιθυμεί σεβασμό και οικογένεια. Η Κατερίνα, άθελά της, θα τους φέρει στο ίδιο σπίτι.

Το σενάριο συνυπογράφουν οι Πάνος Τράγος και Φωκίων Μπόγρης, ενώ πρωταγωνιστούν οι: Βαγγέλης Ευαγγελινός, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Άγγελος Αναστασίου, Φένια Αποστόλου, Βαγγέλης Μουρίκης, Τζένη Κιτσέλη, Σίσσυ Τουμάση, Όμηρος Πουλάκης, Κώστας Στεφανάκης και Γιάννης Οικονομίδης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter