Επιγραφή στην Ακρόπολη για Γλέζο – Σάντα ενώ υπάρχει από το 1982, υποσχέθηκε η Μενδώνη

Επιγραφή στην Ακρόπολη για Γλέζο – Σάντα ενώ υπάρχει από το 1982, υποσχέθηκε η Μενδώνη

Σε ακόμη ένα ψέμα προχώρησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη από το βήμα της Βουλής. Προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει σχεδόν από την αρχή της θητείας της στο Υπουργείο Πολιτισμού, η κυρία Μενδώνη ανακοίνωσε την τοποθέτηση επιγραφής στην Ακρόπολη για τους αγωνιστές Μανώλη Γλέζο και Λάκη Σάντα.

Ωστόσο αυτή η πινακίδα με τα ονόματα των δύο αγωνιστών βρίσκεται ήδη στο εμβληματικό μνημείο από το 1982.

Facebook

Μάλιστα με ύφος και ειρωνεία η υπουργός Πολιτισμού είπε ψέματα απευθυνόμενη στους συναδέλφους της λέγοντας χαρακτηριστικά: «κλείνοντας, για να μην λέτε πάλι ότι δεν σας ενημέρωσα, σας λέω ότι στην Ακρόπολη, στη βόρεια κλιτύ, θα αναρτηθεί μία πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα, στο σημείο από το οποίο κατάφεραν να προσπελάσουν την Ακρόπολη.

Γιατί η μακρά ιστορική διάρκεια, η μεγάλη διαχρονία, αυτού του τόπου πρέπει να αναγνωρίζεται και να τιμάται» τόνισε.

Αντίδραση από Δέσποινα Κουτσούμπα

Το νέο ατόπημα της υπουργού σχολίασε αιχμηρά η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα.

Η κ. Κουτσούμπα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν τόλμησε να πει στη Βουλή ότι ο όρος με την πινακίδα με το όνομά της ήταν fake news (αυτά τα λένε στα Δελτία Τύπου για να τα αναπαράγουν τα παπαγαλάκια), είπε ότι ήταν “μια ευγενική πρόταση από τον χορηγό” που δεν θα γίνει πράξη. Το ότι το υπέγραψαν 3 υπουργοί της κυβέρνησης, λεπτομέρεια… Το ότι η Σύμβαση δεν κυρώθηκε ποτέ από τη Βουλή, άλλη λεπτομέρεια».

«Η Υπουργός Πολιτισμού στη Βουλή είπε μόνο ψέματα. Τελείωσε λέγοντας ότι ΘΑ βάλει στην Ακρόπολη πινακίδα με το όνομα του Γλέζου και του Σάντα! Την πινακίδα που ήδη υπάρχει από το 1982!

κ. Μενδώνη, το εικονιζόμενο στη φωτογραφία τι ακριβώς είναι; Μήπως ξέρετε και πού βρίσκεται; Ντροπή μόνο

ΥΓ. Βεβαίως δεν τόλμησε να πει στη Βουλή ότι ο όρος με την πινακίδα με το όνομά της ήταν fake news (αυτά τα λένε στα Δελτία Τύπου για να τα αναπαράγουν τα παπαγαλάκια), είπε ότι ήταν “μια ευγενική πρόταση από τον χορηγό” που δεν θα γίνει πράξη. Το ότι το υπέγραψαν 3 υπουργοί της κυβέρνησης, λεπτομέρεια… Το ότι η Σύμβαση δεν κυρώθηκε ποτέ από τη Βουλή, άλλη λεπτομέρεια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter