Επιμένει το Υπουργείο Παιδείας στην αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ – Μέχρι το βράδυ η απόφαση

Επιμένει το Υπουργείο Παιδείας στην αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ – Μέχρι το βράδυ η απόφαση

Παρά το γεγονός ότι η ΑΔΕΔΥ δήλωσε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, από την αυριανή 24ωρη απεργία για το αντεργατικό νομοσχέδιο, προκειμένου να διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, κι άρα η επίμαχη αγωγή θα έπρεπε πλέον να απορριφθεί ως άνευ αντικειμένου, οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου δεν παραιτούνται από την «κατεπείγουσα αγωγή Κεραμέως».

Όπως ανέφεραν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου «δεν έχουμε εξουσιοδότηση να παραιτηθούμε από την αγωγή. Πάση θυσία πρέπει να γίνουν οι πανελλήνιες και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση».

Απ΄την πλευρά τους πάντως οι νομικοί παραστάτες της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών προσκόμισαν στο δικαστήριο όλα τα σχετικά στοιχεία που πιστοποιούν τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μην διαταραχτεί η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Εξαιρούνται συγκεκριμένα γι αυτό τον λόγο από την απεργία οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, ενώ τα σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΜ έχουν ήδη δεσμευθεί για τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter