Επιστήμονες προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για τη χρήση των self test από τους πολίτες

Επιστήμονες προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για τη χρήση των self test από τους πολίτες

Η Ένωση Βιοπαθολόγων προσφεύγει στη δικαιοσύνη για τη χρήση των self test από τους πολίτες, με την πρόεδρο της Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας και καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας – Ανοσολογίας να επισημαίνει σε δηλώσεις της πως πρόκειται για ένα «σκάνδαλο που ξεπερνά την επιστήμη της βιοπαθολογίας».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», η κ. Χρυσούλα Νικολάου επεσήμανε ότι η χρησιμότητα του rapid test ανίχνευσης αντιγόνου είναι στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και πως η διαδικασία της διάγνωσης μόνο ως απλή υπόθεση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς ενέχει «κινδύνους διασποράς».

«Πώς θα ανιχνευθεί το αντιγόνο με τα self test ανιχνεύοντάς το στο χιλιοστό και στην εξωτερική πλευρά της μύτης; Είναι σκάνδαλο και ξεπερνά την επιστήμη της Βιοπαθολογίας», σημείωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Ένωσης, εξηγώντας στη συνέχεια ότι για τη σωστή συλλογή και ανάλυση ρινοφαρυγγικού δείγματος απαιτείται ειδικό επιστημονικό προσωπικό.

Παράλληλα, η κ. Νικολάου έκανε αναφορά στα αιτήματα της Ένωσης και των επιστημόνων για τη συνταγογράφηση των μοριακών τεστ από την περασμένη Άνοιξη. «Τώρα μοιράζουνε 25 rapid test που έχουνε κολλήσει απέξω στα κουτιά ελληνικές οδηγίες και μέσα μπορεί κανείς να δει τις οδηγίες της πολυεθνικής που αναφέρουν ότι χρειάζεται ρινοφαρυγγικό δείγμα. Γιατί κοροϊδεύουνε πάλι τον Έλληνα πολίτη;», διερωτήθηκε.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Βιοπαθολόγων ανέφερε στη συνέχεια ότι ο κλάδος είχε αιτηθεί την παραχώρηση των rapid test στα μικροβιολογικά εργαστήρια «για να γίνει υπεύθυνα και σωστά η διαδικασία», ενώ παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική στον ΕΟΔΥ για τη διενέργεια rapid test στις πλατείες, σημειώνοντας ότι: «τα συγκεκριμένα τεστ δεν ανιχνεύουν τον ιό σε 7 στους 10 ασυμπτωματικούς ασθενείς με αποτέλεσμα να διασπείρουν τον ιό άνθρωποι που βγήκαν αρνητικοί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter